Gå til sidens hovedinnhold

Reiste tur/retur Sogndal uten å bruke fem øre

Artikkelen er over 3 år gammel

Pia Hatles Rege, Kaja Ellingsen og Ingrid Hatlestad er elever ved Valdres folkehøgskole på Leira. Onsdag morgen stilte de seg opp i en busslomme på Leira med tommelen ute i håp om å komme seg til Sogndal.

I likhet med resten av elevene i tre av klassene på skolen. Dette er et årlig opplegg som kalles Amazing Race.

Elevene skal komme seg til et gitt sted, uten å bruke penger på verken mat eller overnatting eller transport eller noe som helst annet.

-Vi fikk først haik til Gol. Og så til Hemsedal og så videre til Sogndal. Vi trengte bare hjelp av fire bilister, forteller jentene som kom tilbake til Leira som de siste nå klokken 14.00 fredag.

-Vi kom oss ikke videre fra Borgund i går kveld, forteller de. -Vi ble stående i fire timer uten å få haik. Så ble det mørkt. Dermed måtte vi oppsøke et vanderhjem. De forsto situasjonen, vi fikk kveldsmat og overnatting og frokost uten å betale. Folk er utrolig snille når vi forklarer dem hva slags tur vi er på, sier de tre blide jentene.

Fikk bananer og brød

En av dem vi fikk haik med på turen til Sogndal ga oss bananer og brød og middag. Haikingen gikk stort sett veldig kjapt til. Vi måtte riktig nok vente et par timer før en hyggelig mann plukket oss opp og tok oss med til Sogndal. Men det gikk jo fint. Og i Sogndal måtte vi løse forskjellige oppgaver vi hadde fått utdelt. Som å dra på fisketur, forteller de.

I Sogndal fikk de sove hos en dame fra Stavanger som studerer der, og som de kjente litt fra før. I det hele tatt mener jentene de har lært mye om hvor snille folk kan være, hvordan det går an å klare seg uten penger, og hvor moro det faktisk er. Den siste uten hjem ble besørget av en hyggelig dame fra Øye. Og nå er de altså vel hjemme med tilgang til egne senger på skolen.

g til ulike plasser uten penger. Hvert år på folkehøgskolen. Lærer å møte folk og hvordan det er å ikke ha penger. Hvor snille folk kan være. I går til Borgund og der fikk vi ikke haik, sto over i fore timer til mørkt. La oss inn på vandrehjem. Fikk kveldsmat og frokost og sov der gratis. Nå er vi akkurat kjørt fra Ryfoss på veg til Fagernes. Sitter på med hyggelig dame fra Øye. Disse tre dagene, tre klasser ute. Alle andre kom i går, men vi ikke haik, vi tilbake. Vært spennende.

Kommentarer til denne saken