Gå til sidens hovedinnhold

Elevene trives godt ved Valdres folkehøgskole

Artikkelen er over 3 år gammel

Valdres folkehøgskole er for andre året på rad i toppen når det gjelder elevtilfredshet. De er rangert som nummer to i landet av et ratingbyrå.

Leira: EPSI Norway har vurdert elevtilfredsheten ved folkehøgskolene i Norge. Valdres folkehøgskole blir rangert som nummer to, andre året på rad.

Målgruppa for denne undersøkelsen er tidligere elever fra skoleåret 2016–2017. Det er i år gjennomført individuelle skolestudier ved 31 folkehøgskoler.

Fornøyd rektor

– Jeg er veldig glad for resultatene. Det er en glede, men jeg blir også ydmyk, for dette må vi også levere framover slik at vi fortsetter å ligge på et høgt nivå, sier Rindal.

Les alt om Valdres folkehøgskole.

Modernisere byggene

– Det vi ser at vi må ta tak er en modernisering av bygningsmassen. Det vet vi og vi har allerede etablert et nytt moderne internat i sommer. Vi er også i gang med oppussing av vårt tømmerinternat. Det koster, men viktig å ta tak i nå som det pedagogiske er så bra, legger Rindal til.

En skala til 100

Resultatene ble målt på en 100-punkts skala, der målinger over 75 anses som høgt og har da meget fornøyde elever. For Valdres folkehøgskole er gjennomsnittstallet 91 og gjennomsnittet for de 31 skolene er 79. Bare én skole slo Valdres folkehøgskole med ett poeng.

Les også

Folkehøgskolene opplever stor pågang

Willoch roste folkehøgskolen

Under avslutningsfesten til Valdres folkehøgskole i vår, sa tidligere statsminister Kåre Willoch følgende: "Vi er glad for at vårt barnebarn, Philip, har fått oppleve denne skolen, medmenneskeligheten og den spesielle evnen til kunnskapsformidling som i så høy grad viser seg å prege denne institusjonen".

Kommentarer til denne saken