Mange fra Valdres gikk til topps

Seier: Håkon Håvelsrud Odden gikk til topps i kategorien «Halling junior».

Seier: Håkon Håvelsrud Odden gikk til topps i kategorien «Halling junior». Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange satt spente da det var duket for premieutdelingen for Hilme-kappleiken 2017 i dag. Det var mange fra Valdres som gikk av med seier.

DEL

Fagernes: Det skulle ikke stå på stemningen som lå i rommet under premieutdelingen for Hilme-kappleiken i festsalen på museet.

Ungdommene i salen heiet hverandre frem da prisene ble utdelt. Det var tydelig at samholdet mellom deltakerne på Jørn-Hilme stemnet var god.

Imponerende resultater

Det skulle deles ut premier i 16 kategorier, og det var hele åtte kategorier der deltakere fra Valdres gikk av med seier.

Det er ingen tvil om at deltakerne fra Valdres presterte godt under kappleiken.

«Solister» til topps

Tor Nythun-Bøe fikk førsteplass i «Durspel junior», Håkon Håvelsrud Odden gikk til topps i kategorien «Halling junior», og Sindre Tronrud var best i «Hardingfele/vanlig fele junior».

Syver Rolandsgard Hauge var eneste i klassen «Hardingfele/vanlig fele rekrutt» og fikk premie.

Eneste i klassen: Syver Rolandsgard Hauge var den eneste rekrutten i klassen «Hardingfele/ vanlig fele rekrutt» og fikk premie.

Eneste i klassen: Syver Rolandsgard Hauge var den eneste rekrutten i klassen «Hardingfele/ vanlig fele rekrutt» og fikk premie.

Lag og par til topps

Vårflaumen langeleiklag gikk av med seier i kategorien «Samspel av alle slag». Erland Voldhaug Andersen og Ingrid Svennæs vant i «Pardans junior».

Øystre Slidre Spel- og dansarlag fikk førsteplass i «lagdans».

Tone Voldhaugen og Stian Roland var ett par som utmerka seg litt ekstra under premieutdelingen i dag. De fikk første- og andreplass i «Pardans senior», der det var med 11 andre par. De fikk også tredjeplass i finalen til Jørn Hilme-stemnet, og fikk en sjekk på to tusen kroner i premie.

Utmerka seg: Tone Voldhaug og Stian Roland utmerka seg under premieutdelingen i dag. De fikk en sjekk på 2.000 kr for tredjeplass i finalen til Jørn-Hilme stemnet.

Utmerka seg: Tone Voldhaug og Stian Roland utmerka seg under premieutdelingen i dag. De fikk en sjekk på 2.000 kr for tredjeplass i finalen til Jørn-Hilme stemnet.

To andreplasser

Jan Beitohaugen Granli fikk to andreplasser. Han gikk av med andreplass i kategorien «Hardingfele/vanlig fele», der det var 17 deltakere.

Han fikk også fem tusen kroner i premie for andreplassen i finalen til Jørn Hilme-stemnet.

Tor Nythun-Bøe er i slaget

Tor Nythun-Bøe har vunnet mange konkurranser for sine opptredner med sitt durspill det siste året. Det kom ikke som et sjokk at han gikk av med seieren i kategorien «Durspel junior» under kappleiken til Hilme.

– Det skal en del øving til for å holde det vedlike, sier Tor Nythun-Bøe.

Han syns at Jørn-Hilme stemne er et flott arrangement som tar vare på tradisjoner.

– Det er morro å støtte opp lokale arrangement, legger han til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken