Fagernes: – Vi benytter ikke muligheten til å permittere med to dagers varsel, som nå er gitt, men med virkning fra om 14 dager. Det gjelder totalt 2,75 stillinger, der en av de ansatte i full stilling blir permittert i 50 prosent. En deltidsstilling i 50 prosent blir permittert i 50 prosent av gjeldende stilling, altså ned til 25 prosent, mens to annonseselgere i 100 prosent stilling blir fulltidspermittert.

Vil opprettholde skrivende ressurs

Markedssjefen i 100 prosent stilling samt en 100 prosent annonseselger til og 50-prosenten nevnt over vil holde hjulene i gang i forhold til annonsører og abonnenter.

– Samtidig er det viktig å understreke at vi ønsker å opprettholde den skrivende ressursen i avisa. Per i dag er det ingen planer om å permittere noen av journalistene, sier sjefredaktør og daglig leder i Valdres Media, Ivar Brynildsen.

– Avisa er jo en del av næringslivet i Valdres. Når alle andre permitterer og dalen tømmes for aktiviteter og turister, så blir vi også en del av det. Når det verken er arrangementer, møter eller betydelig omsetning av varer, så går annonsemengden drastisk ned. Det er noe vi har sett i forhold til at det har vært en rekke avbestillinger på annonser, siden koronautbruddet begynte å gjøre seg gjeldende, sier sjefredaktør Brynildsen.

Nettavis viktigst

– Fram til nå har vi prøvd å lage ei god papiravis, og det ønsker vi fortsette med. Blir dette langvarig, må vi se på økonomien i det. Her går det så fort, med store endringer fra dag til dag, så nettavisa er viktigst for oss i forhold til både samfunnsoppdraget vårt, informasjon og løpende lokale nyheter.

– Aldri har det vært viktigere å ha en oppdatert nettavis enn akkurat nå. Vi har gode lesertall på nett, så slik får papiravisa andrerangs prioritet, tilføyer Brynildsen.

– Hva sier du til kritikken avisa Valdres har fått, angående plussaker?

– Jeg blir veldig engasjert, når det kommer fra så mange hold, at vi fortløpende skal levere gratis åpne saker. Vi jobber, slik jeg ser det, mer enn noen gang. Vi er en liten stab, som lever av å informere folket. Vi må ha lønn vi også, og folk forventer ikke å få gratis brød?

Mange åpne gratissaker

– De som sitter utsatt til i kassa på Rema og bakeren som baker brød på natta er helter. Politifolka, helsearbeiderne, lærerne ... Det er mange funksjoner som det nå er viktig fungerer. Vi er i det samme system som alle andre næringer. Vi har åpnet flere saker enn normalt i denne koronakrisen. Det vi mener er viktige nyheter for allmenheten holder vi åpne for alle, mens de sakene som er mer eksklusive blir å betrakte som abonnementssaker, eller plussaker om du vil.