Ny bedriftsutvikler i Valdres Næringshage

Anja Lindahl er allerede i gang i jobben som næringsutvikler i Valdres Næringshage.

Anja Lindahl er allerede i gang i jobben som næringsutvikler i Valdres Næringshage. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Anja Lindahl (25) er nyansatt i Valdres Næringshage as, og hun startet i jobben 1. september. Bærekraftig næringsutvikling blir hennes ansvarsområde, og hun vil få hele Valdres som nedslagsfelt.

DEL

FAGERNES: Valdres Næringshage as arbeider med bedriftsutvikling og skal bidra til innovasjon, utvikling og vekst for bedrifter i Valdres. Virksomheten har mange oppdrag og har nå utvidet staben for å kunne tilby riktig kompetanse, spesielt i arbeidet med bærekraftig forretningsutvikling.

Bærekraft som motivasjon

Lindahl er opprinnelig fra Dokka, og hun er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og University of Queensland. Her har hun spesialisert seg innen økonomisk styring, og har rettet seg spesielt mot fagområdene bærekraftig forretningsutvikling og forretningsmodellinnovasjon. Tidligere har hun blant annet arbeidet som business coordinator i Würth Industri på Dokka. Hun har også erfaring fra prosjektarbeid, digital markedsføring og salg.

- At Valdres retter et større fokus på bærekraftig utvikling er et sunnhetstegn og indikerer en fremtidsrettet regio, mener Lindahl, som også tror det ligger stort potensiale i Valdres. -Selv brenner jeg for et grønnere næringsliv, og synes det er spennende med nye løsninger som sikrer økonomisk vekst – samtidig som man tar hensyn til miljø og samfunn. Jeg tror dessuten at fremtidige bedrifter blir nødt til å foreta en omstilling i denne retningen for å forbli konkurransedyktige, og det er en fordel å se på denne utviklingen som en mulighet for å tenke nytt, sier en engasjert Lindahl.

Drømmejobben

Hun begynte å jobbe 1. september og har allerede kommet godt i gang. Valdres Næringshage er en forholdvis liten organisasjon, hvor de til sammen er tre ansatte. Dette gir både spennende muligheter og mye å sette seg inn i. -Jeg vil påstå at jeg har kapret drømmejobben, og det er en fantastisk start på karrieren. Her får jeg arbeide med noe som virkelig engasjerer meg, samtidig som arbeidsdagen blir variert og læringskurven bratt. Jeg får brukt kompetansen min i alt fra rådgiving til utviklingsprosjekter. Jeg håper å kunne bidra med fersk kunnskap og inspirere til nytenking, og kombinert med erfaringen kollegaene mine sitter på, er jeg sikker på at vi blir et sterkt team.

Daglig leder i Valdres Næringshage, Hilde T. Døvre sier at det var mange kvalifiserte og spennende søkere til stillingen i næringshagen. –Vårt valg ble Anja, og det å få inn en nyutdannet person som har nettopp de kvalifikasjoner vi var ute etter i fagkretsen, er inspirerende, utfordrende og gøy, sier Døvre. Vi må tørre å gi unge voksne muligheter her i regionen, og vi gleder oss til å jobbe sammen med Anja i tiden som kommer, avslutter hun.

Godt i gang med Start Upp

Valdres Næringshage har flere prosjekter på gang, og noe av det Anja allerede har begynt å jobbe med, er StartUpp Valdres, idekonkurransen som er et samarbeidsprosjekt mellom Innovangsjon og næringshagen. –Vi har allerede fått flere påmeldinger til idekonkurransen som går av stabelen 12. oktober i Storhallen på Leira. Vi jakter på de beste ideene, og bærekraft er helt klart en faktor som er viktig i den sammenheng, smiler Anja Lindahl.

Artikkeltags