Fagernes: – Vi føler oss veldig godt tatt imot i Valdres og ønsker å knytte enda tettere bånd gjennom å komme tilbake med forestillinger også ellers i året der vi kan kople på de miljøene som allerede finnes lokalt, sier Irene Aarset Jansson, daglig leder i Den Norske Ballettskole & Akademi, som hun driver sammen med søstera Siri Aarset Johansen. Ballettskolen, som holder til i Oslo, er drivkrafta bak Valdres sommerballett, som arrangeres i samarbeid med Valdres sommersymfoni.

Lokale kulturskoleelever

Lørdag 1. september tar ballettskolen med seg opp mot 40–50 av sine elever til Valdres for å vise forestillinga «Dans i Edvard Griegs verden», som de framfører i Oslo Konserthus under Oslo kammermusikkfestival uka før. Under forestillinga i kulturhuset på Fagernes blir det imidlertid ikke levende musikk som under kammermusikkfestivalen, men et knippe lokale kulturskoleelever vil medvirke i danseforestillinga.

Aarset Jansson er glad for å skape en arena der unge kan møtes gjennom si felles interesse for dans og håper de unge kan dra veksler på hverandre.

– Flere av elevene våre trener seks dager i uka – kanskje kan de inspirere noen av de litt ferskere danserne i Valdres.

Frikar med på laget

Lokale kulturskoleelever skal også medvirke når det 8. desember er duka for nok ei ballettforestilling på Fagernes. Da skal også lokale Frikar-elever være med.

– Det ble litt for hektisk for oss å få blitt med på forestillinga 1. september, så det måtte vi takke nei til, men vi ser fram til forestillinga i desember. Vi ønsker å utvikle et samarbeid på sikt, sier Frikar-koordinator Ellen Berntsen.

– Vi satser på ei forestilling med blanda komponenter der alle får vist seg fram. Det blir et juletema og kanskje utdrag fra «Nøtteknekkeren» blant annet, avslutter Aarset Jansson.