Gå til sidens hovedinnhold

«Sommerballett» både høst og vinter

Artikkelen er over 3 år gammel

Initiativtakerne bak Valdres sommerballett trives godt i Valdres. Både i høst og i vinter blir det ballettforestillinger på Fagernes i samarbeid med lokale aktører.

Fagernes: – Vi føler oss veldig godt tatt imot i Valdres og ønsker å knytte enda tettere bånd gjennom å komme tilbake med forestillinger også ellers i året der vi kan kople på de miljøene som allerede finnes lokalt, sier Irene Aarset Jansson, daglig leder i Den Norske Ballettskole & Akademi, som hun driver sammen med søstera Siri Aarset Johansen. Ballettskolen, som holder til i Oslo, er drivkrafta bak Valdres sommerballett, som arrangeres i samarbeid med Valdres sommersymfoni.

Lokale kulturskoleelever

Lørdag 1. september tar ballettskolen med seg opp mot 40–50 av sine elever til Valdres for å vise forestillinga «Dans i Edvard Griegs verden», som de framfører i Oslo Konserthus under Oslo kammermusikkfestival uka før. Under forestillinga i kulturhuset på Fagernes blir det imidlertid ikke levende musikk som under kammermusikkfestivalen, men et knippe lokale kulturskoleelever vil medvirke i danseforestillinga.

Aarset Jansson er glad for å skape en arena der unge kan møtes gjennom si felles interesse for dans og håper de unge kan dra veksler på hverandre.

– Flere av elevene våre trener seks dager i uka – kanskje kan de inspirere noen av de litt ferskere danserne i Valdres.

Frikar med på laget

Lokale kulturskoleelever skal også medvirke når det 8. desember er duka for nok ei ballettforestilling på Fagernes. Da skal også lokale Frikar-elever være med.

– Det ble litt for hektisk for oss å få blitt med på forestillinga 1. september, så det måtte vi takke nei til, men vi ser fram til forestillinga i desember. Vi ønsker å utvikle et samarbeid på sikt, sier Frikar-koordinator Ellen Berntsen.

– Vi satser på ei forestilling med blanda komponenter der alle får vist seg fram. Det blir et juletema og kanskje utdrag fra «Nøtteknekkeren» blant annet, avslutter Aarset Jansson.

Kommentarer til denne saken