Utstillingsåpning av Sommersymfoniens festivalkunstner Arne Paus

Arne Paus.

Arne Paus. Foto:

Den internasjonale kammermusikkfestivalen Valdres sommersymfoni feirer i 2019 sitt 25-årsjubileum, og hvem er bedre egnet enn Arne Paus som årets festivalkunstner?

DEL

Valdres: Han er kjent for sin tilknytning til Valdresregionen og står for utsmykkingen av flere sentrale steder i Valdres. Kunstneren hedres med to utstillinger og skal selv være i Valdres under festivalperioden. Utstillingen i Galleriet i Hippehuset på Fagernes åpnes fredag 21. juni kl. 16.00 av Arnes gode venn Vebjørn Sand.

Utstillingene står i henholdsvis Hippehuset i Fagernes og på Radisson BLU på Beitostølen. På Fagernes er den åpen 21. juni til 24. juni (ikke 23. juni) og på Beitostølen er den tilgjengelig under hele festivalperioden (21. juni til 1. juli).

Paus er tilstede i Hippehuset mandag 24. juni og på Radisson BLU onsdag 26. juni. Arne Paus har i de siste årene forsøkt å nærme seg den klassiske musikken i sine bilder og skal fortelle mer om inspirasjonskildene i de respektive utstillingslokalene.

Hvem er Arne Paus?

Født i 1943, ble Arne Paus utdannet ved Kunstakademie Düsseldorf hos Joseph Beuys og ved Kunstakademiet i Oslo hos Aage Storstein, Per Palle Storm og Alf Jørgen Aas. Siden debuten på Statens Høstutstilling i 1966 er han mest kjent for sine nyromantiske landskapsbilder, men kan også vise til en betydelig produksjon av portretter. Han har stilt ut i Belgia, Nederland, England og Norge og står for utsmykkingen av Fagernes rådhus, Sparebanken NOR i Fagernes og Fagernes Lufthavn. Flere av hans verk er også utstilt på Radisson BLU Mountain Resort i Beitostølen. Arne kom til Valdres som tolvåring og har siden hatt en sterk tilknytning til regionen. De senere år har han hatt atelier i den nedlagte skolen i Vestringsbygda.

Artikkeltags