– Det er kanskje bare en gang i livet man får muligheten til dette

Over tusen publikummere strømmet til Valdres sommersymfonis åpningskonsert fredag kveld. Vi spurte ti av dem hvorfor de hadde tatt turen og hva de synes om startskuddet for årets festival.

DEL

Navn: Marte Myskja Sæterbø, Eirin Breie, Solveig Strand og Anders Aasberg

Alder: 30, 31, 38 og 38

Bor/kommer fra: Ulnes/Romsdal, Fagernes/Ål, Fagernes/Sarpsborg og Bjørgo/Dagali

Yrke: Naturguide, konservator ved Valdresmusea, konservator ved Norsk Institutt for bunad og folkedrakt og elevassistent/hallingdanser

– Konserten var veldig flott. Det er kanskje bare en gang i livet man får mulighet til å oppleve Leif Ove Andsnes live, så den sjansen måtte vi gripe, sier de fire, som også sørget for å forevige seg selv sammen med stjernepianisten med en selfie.


Navn: Jette Nielsen

Alder: 70

Bor/kommer fra: Gjøvik/Danmark

Yrke: Pensjonist

– Jeg har vært her to ganger tidligere og bor hos sønnen min på Leira under hele festivalen. Jeg setter meg alltid ned med programmet og planlegger hva jeg skal få med meg i god tid – faktisk gjorde jeg det for flere måneder siden. Det pleier å bli et par konserter jeg får med meg hver dag, såfremt ting ikke kolliderer med hverandre. Man går inn i ett eget modus; festivalen blir det eneste som teller disse dagene. Det er en kjempekvalitet på alt som gjøres. Dessuten synes jeg det er fabelaktig med forestillingene der unge talenter får vise fram det de har lært – jeg var på en slik ballettforestilling i fjor. Også er det hyggelig å møte igjen folk man har møtt her før. Jeg har det veldig moro.Navn: Mons Georg Rud og Beate Flattum Rud

Alder: Begge 80

Bor: Ål i Hallingdal

Yrke: Pensjonister

– Dette er tredje året på rad vi er på åpningskonsert på sommersymfonien, og vi kommer sikkert til neste år også. Vi er musikkinteresserte, og dette er en stor begivenhet for oss. Konserten i kveld var virkelig flott – været var jo til og med med på notene. Vi sover over hos noen venner på Beitostølen, før vi reiser tilbake til Ål.


Navn: Jakob Solberg Holm, Dina Holst-Larsen og Inger Liodden

Alder: 11, 14 og 15

Bor/kommer fra: Oslo, Moss og Hole/Hedalen

Yrke: Skoleelever

– Vi er med på kurs på Leira alle tre og ble kjørt hit i buss sammen med de andre elevene. Det er morsomt å få litt inspirasjon. Dessuten er det koselig her; vi elsker Valdres.

Artikkeltags