Snart kan du dra på discgolf

Dugnad: Det ble ryddet i busk og kratt for å stelle i stand den nye discgolfbanen utenfor Valdres storhall.

Dugnad: Det ble ryddet i busk og kratt for å stelle i stand den nye discgolfbanen utenfor Valdres storhall. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I disse dager har Valdres Frisbeeklubb og Valdres storhall begynt arbeidet med å bygge Valdres Discgolfpark utenfor hallen på Leira.

DEL

Leira: Høsten 2018 kommer Valdres Discgolfpark i området rundt Valdres Storhall på Leira. Dette blir en 18-hulls høykvalitetsbane med rating A1. Det jobbes med å få på plass så mange hull som mulig før vinteren kommer.

Gratis

Spilling på banen kommer til å bli helt gratis og åpent for alle. Målet er å få folk ut i skogen og ha et hyggelig aktivitetstilbud for store og små.

– Vi har allerede startet ryddingen og mesteparten av utstyret er bestilt. Gjensidigestiftelsen har allerede støttet oss slik at vi kan komme i gang med bygging av banen nå i høst. Det er også søkt om spillemidler til banen som vi forhåpentligvis vil få i løpet av neste år. Vi har fått god hjelp fra Carl Frithjof ved Valdres Storhall som har hjulpet oss med søknader og slikt og fra seniorgruppa som har bygget første tee/utkastfelt for oss ved parkeringen utenfor hallen, forteller Sivert Graf Sandal i Valdres Frisbeeklubb.

Dugnad

Mandag gjennomførte klubben en vellykket dugnad i skogen utenfor Valdres storhall på Leira. 11 ivrige folk trosset regnværet og ryddet skog rundt fem av de første hullene i Valdres Discgolfpark.

– Kurvene er sendt fra leverandør denne uken, så vi forventer dem snart, da vil i hvert fall arbeidet med å få opp denne banen skyte fart.

Dette er discgolf

Discgold eller frisbeegolf, er en individuell øvelse innen frisbeesporten. Målet er å treffe en kurv eller et avtalt mål med færrest mulige kast. Discgolf bruker mange av de samme reglene og uttrykkene som i vanlig golf.

Artikkeltags