World Cup med Camp Valdres

Tar med seg Valdres-effekter og blide fjes: - Camp Valdres skal bli et trivelig sted å svinge innom på stadion, sier Henning Wangsnes.

Tar med seg Valdres-effekter og blide fjes: - Camp Valdres skal bli et trivelig sted å svinge innom på stadion, sier Henning Wangsnes. Foto:

Av

Når skistjerner og publikum samles til World Cup-renn på Beitostølen 8. og 9. desember, skal det være mulig å både oppleve og smake Valdres mellom slagene.

DEL

(Valdres.no): – Haugen bak start og målgangen på Beitostølen skistadion skal "ose" av Valdres, forteller Henning Wangsnes i Valdres Natur- og Kulturpark.

På vegne av regionstyret er han tildelt rollen som "campsjef" og skal få Valdres til å skinne litt ekstra under World Cup-helgen.

Camp Valdres

– I et stort telt oppå haugen blir det mulighet for å stikke innom og snakke med noen av oss som kjenner Valdres godt. Det skal føles som å bli møtt av et hyggelig vertskap som kan fortelle om regionen vår. Derfor er blant andre Visit Valdres til stede, forteller Wangsnes. Målet er å synligjøre et bredt spekter av hva Valdres har å by på.

– Det blir rigget til med smaksprøver av kurv og rakfisk, samt servering av varm drikke. Flere av festivalene vil være til stede for å fortelle om kulturlivet, og vi byr på musikalske innslag, forteller Wangsnes.

Aktiviteter

– Vi skal ikke konkurrere om oppmerksomheten med skistjernene i løypa, men legger opp til noen raske og morsomme aktiviteter rundt teltet og håper folket finner det naturlig å ta en tur innom oss, spesielt i pausen mellom rennene, sier Wangsnes.

Han er, som så mange andre, spent på hvilket vær vi får under World Cup-helgen på Beitostølen.

– Hvis det blir kaldt å stå stille kan ungene gå en trugeløype med noen oppgaver bak teltet eller teste vår balanseline. Hvis vi får godt med snø, så blir det mulig å kaste snøball på blink og ake på store prompeputer. Jeg tror uansett vi skal få til en trivelig camp både inni og utenfor teltet, avslutter Wangsnes.

Artikkeltags