Gå til sidens hovedinnhold

Linjeinspeksjon med helikopter

Artikkelen er over 2 år gammel

Eidsiva jobber kontinuerlig med vedlikehold av strømnettet, og foretar blant annet linjeinspeksjoner for å forebygge feil. I perioden fra mandag 6. august til ca. 1. oktober i år blir det gjennomført linjeinspeksjon av Eidsivas høyspentnett ved bruk av helikopter.

Valdres: Inspeksjonen innbefatter toppkontroll og fotografering av master, og vil foregå i Hedmark, Oppland og Akershus.

– Helikopteret flyr i forholdsvis lav høyde og med sakte fart, og på grunn av støy kan dyr reagere på dette, forteller fagansvarlig Åge Øibakken i Eidsiva Nett.

Han legger til at linjeinspeksjonen gjennomføres hvert år.

– Bruk av helikopter er effektivt for å identifisere potensielle feil som kan forårsake strømbrudd, sier han.

Kvisting med helikopter

Linjeinspeksjoner med helikopter avdekker ikke bare potensielle feil med selve strømnettet, men kan raskt identifisere hvor det er behov for intensiv kvisting av skog. Sist vinter var det en lang periode med svært store snømengder i flere omganger, som førte til trefall og strømbrudd. Det ble derfor foretatt linjeinspeksjon og deretter kvisting av kantskog langs deler av strømnettet ved bruk av helikopter med hengende sag.

– Vi jobber kontinuerlig med å forbygge strømbrudd, og dette er ett av mange tiltak som er raskt og effektivt. Kvisting av skog med helikopter utføres ikke på forsommeren av hensyn til hekke- og yngletiden, og nå er skogbrannfaren for stor, sier Øibakken.

Linjeinspeksjoner blir gjennomført i alle kommuner i Valdres: Etnedal, Sør Aurdal, Nord Aurdal, Vestre Slidre, Øystre Slidre, Vang i Valdres.

Kommentarer til denne saken