Gå til sidens hovedinnhold

Valdres øker mest i salg av ny elbil

Artikkelen er over 3 år gammel

I første kvartal 2018 er det Oppland fylke som øker mest målt mot fjorårets salg av nye elbiler i Norge. I Oppland fylke økte nybilsalget av elbil med hele 75% målt mot første kvartal 2017.

Valdres: Og det er ikke bare i byene det øker, men også i distriktene. Helt i toppen finner vi Nord Aurdal og Vestre Slidre der salget av nye elbiler økte med henholdsvis 233% og 200%.

– Dette er stålende nyheter, sier leder for Mjøsen og omegn elbilforening, Eivind Falk.

– Dette er en suveren inspirasjon i arbeidet vårt for å gjøre innlandet til Norges elbilmotor, og ekstra moro at Valdres viser vei!

Den sterke veksten i antall elbiler i Valdresregionen, kombinert med statusen som turistdestinasjon der stadig flere velger elbil på vei til hytta eller fjellturer, setter nye krav til ladeinfrastruktur i Valdres.

Ikke lenger en bybil

Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening, gleder seg over de ferske tallene. Hun mener at den sterke veksten i innlandet skyldes at den nye generasjonen elbiler nå har fått betydelig lenger rekkevidde og har utviklet seg til noe langt mer enn en bybil.

– Vi følger utviklingen i Innlandet med stor interesse. Stortinget har bestemt at alle nye biler solgt fra 2025 skal være nullutslippsbiler. Om vi skal nå 2025-målet kreves et betydelig ladeløft. Det er åpenbart at utbyggingen av ladeinfrastruktur over hele landet må styrkes, sier Christina Bu.

– Det er derfor viktig at politikerne i region bistår i arbeidet med å få på plass en fremtidsrettet ladeinfrastruktur i Valdresregionen. Elbilforeningen bistår gjerne i dette arbeidet. Fremtiden er elektrisk!, sier Eivind Falk.

Kommentarer til denne saken