Klassekorps fra Valdres møter Gardemusikken

Artikkelen er over 2 år gammel

Korpsnett Norge, og Veien og Helgerud skolekorps har i samarbeid med Hønefoss Ballklubb i anledning Musikkorpsenes år, invitert 500 3./4.-klassinger til Klassekorpsfestival på Hønefoss, fredag 25. mai.

DEL

Hønefoss: Dette er et arrangement der grunnskoleelever som bruker korpsinstrumenter i den ordinære musikkundervisningen på skolen, møter Hans Majestet Kongens Gardes Musikkorps for samspill, konserter og oppvisning. Det blir marsjering, medaljer og alt som hører med et ekte korpsstevne. Men forskjellen er dog at dette gjelder vanlige skoleelever og ikke ordinære skolekorps.

Fra Valdres og Oppland totalt er Vang barne- og ungdomsskule, Vestre Slidre skule, Nord-Aurdal barneskole, Bagn skule og Begnadalen skole på gjestelisten.

Et skoleår

Elevene har hatt undervisning på korpsinstrumenter et skoleår og nå er de klare til å vise fram hva de har lært. Alle sammen skal marsjere inn på stadion, de skal lære gardistene å spille en liten marsj spesialskrevet for klassekorps som heter Tinnsoldater, og det blir is og pølser til hele gjengen. Garden vil også komme med sitt program.

Artikkeltags