Etterlyser eventuelle faktafeil

VIKTIG: Forlegger Jon Otterbeck i Opera Forlag framhevet Ingeborg Solbrekkens bok som betydningsfull blant annet for å få fram ukjent krigshistorie. (arkivfoto)

VIKTIG: Forlegger Jon Otterbeck i Opera Forlag framhevet Ingeborg Solbrekkens bok som betydningsfull blant annet for å få fram ukjent krigshistorie. (arkivfoto) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etterlyser eventuelle faktafeil i Solbrekkens seneste bok «Gestapos mest ettersøkte nordmenn».

DEL

Valdres: – Forfatter og forlag vil takk for interessen som denne boken har fått i Valdres. Det er en stor og omfangsrik bok, som omtaler over 600 personer, et utall hendelser og steder. I slik bøker vil det alltid snike seg inn feil og unøyaktigheter. Arkivmaterialet er så stort at det er umulig å etterforske alt i detalj. Imidlertid er disse feil som oftest ikke av en slik betydning at de forandrer bokens hovedfortelling, men de kan være irriterende for etterslekt.

Boken er trykket i et beskjedent førsteopplag, nettopp med tanke på å kunne samle opp slikt. Om noen lesere finner det de mener er faktafeil i boken, er vi takknemlige for henvendelser med tanke på neste opplag. Disse bes sendt til post@operaforlag.no.

At det er kan være forskjellige tolkninger av hendelser og ulike meninger om ting, er derimot noe som hører det demokratiske og frie ordskifte til. Det kan jo for eksempel føre til mange interessante debatter her i avisen. Det er viktige å få belyst forholdene fra krigens dager, og at vi i ettertid yter de impliserte største mulig rettferdighet ved å gjengi det reelle med størst mulig nøyaktighet. Bidrag til dette mottas med takk, forteller Ingeborg Solbrekken og Jon Otterbeck i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken