Gå til sidens hovedinnhold

Velg og vrak i "ryddedager"

Artikkelen er over 2 år gammel

Ekstra stort engasjement i plast- og søppelreduksjon og ønsket om å få fine omgivelser til sommeren, har satt engasjerte krefter i sving landet- og verden over. Også i Valdres er det satt i gang tiltak.

Valdres: I begynnelsen av mai kan du omtrent sette av tid annenhver dag til å delta på felles dugnader.

Hold Norge rent på Leira

Leira fyrer av torsdag 3. mai med dugnad i samarbeid mellom Amfi Valdres, Valdres Storhall og Leira Idrettslag, i regi av Hold Norge rent og NRK. Deres motto er "ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt" - og vil i forbindelse med dugnaden servere gratis kaffe og saft i Storhallen denne dagen mellom 17:00 og 19:00 til alle som har vært ute og bidratt.

Vårrusken

Mandag 7. mai tar Fagernes Vel grep, og arrangerer sammen med NAK og VKR årets Vårrusk i Fagernes sentrum. Dugnaden foregår fra 17:00 til 19:00, og det blir kaffeslaberas og kakefest på Briskeby kafé like etterpå. Samme kveld blir gatene spylt av brannvesenet.

Andre prosjekter også

Det er også andre dugnader man kan henge seg på:

NOVASOL Coastal Care har en pågående aksjon uten tidsbegrensing, men for å sette fokus på rydding i naturen.

Handelsstanden i Fagernes lokker med gavekort på 50 kroner til de som leverer en full sekk med søppel, plukket i Fagernes sentrum.

5. mai er det strandryddedagen, et samarbeid mellom Hold Norge rent og Norsk Ornitologisk Forening, som har fokus på å plukke søppel i områder nær vann, vassdrag og strand - som er til risiko for hekkende fugler.

Kommentarer til denne saken