Denne uka er det blålys å se på veiene

ØVER UTRYKNING: I uke 12, 13 og 17 vil det foregå utrykningskjøring med både liten og stor skolebrannbil i Valdres. Sjåføren på bildet er Trond Bergeid, han har allerede "blålyslappen".

ØVER UTRYKNING: I uke 12, 13 og 17 vil det foregå utrykningskjøring med både liten og stor skolebrannbil i Valdres. Sjåføren på bildet er Trond Bergeid, han har allerede "blålyslappen". Foto:

Av

Valdres Brann- og Redningstjeneste IKS kurser nye sjåfører og har vedlikeholdstrening for de som allerede har "blålyslappen". I uke 12, 13 og 17 vil det derfor foregå utrykningskjøring med både liten og stor skolebrannbil i Valdres.

DEL

VALDRES: – Vi har tre ansatte som skal gjennom kurs og ta førerkort i utrykningskjøring, eller det som på folkemunne kalles "blålyslappen". De blir å se ute på vegene i liten skolebrannbil i uke 12 og 13, forteller brannsjef Laila Lien Østgård.

Viktig trening

– I uke 17 er det 12 av våre brannmannskaper som har dette førerkortet fra før, som skal ha vedlikeholdstrening i utrykningskjøring. De kjører da lastebil.

Østgård forteller det er krav om at dette skal gjennomføres hvert femte år.

– Dette er i henhold til krav i Utrykningsforskriften, samt et ledd i vårt HMS arbeid for sikker utrykningskjøring for de ansatte og for omgivelsene de kjører utrykning i, skriver brannvesenet på sine hjemmesider.

– Dette er viktig trening for oss, det er slik blir vi gode på rask, sikker og smidig utrykning.

Takknemlig for samarbeidsvillig publikum

– Vi er svært takknemlige for at våre medtrafikanter samarbeider med oss, og er oppmerksomme på kjøretøy under utrykning. Også skolebrannbiler, sier Østgård.

Hun forklarer at det er viktig for treningens skyld at trafikanter handler som i en reel situasjon, og slipper utrykningskjøretøyene fram på en sikker måte så snart dette lar seg gjøre.

– Så skal vi på vår side være aktsomme, og forsøke å ikke være til bry mer enn vi absolutt må, forsikrer brannsjefen.

Artikkeltags