Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker flere kodekids

Artikkelen er over 3 år gammel

Kodeklubben Valdres sin hovedaktivitet nå i høst starter med deltakelse på First Lego League. Lansering av oppdraget skjer den 15. september og avslutter med turnering den 10. november på NTNU i Gjøvik.

I år er temaet «Verdensrommet». De skal forske på verdensrommet, finne en egenvalgt problemstilling, lage løsning til problemet, programmere legorobot og ha det gøy sammen i åtte hele uker.

Tredelt oppgave

Det finnes ingen fasitsvar på oppdraget, som er tredelt og byr på utfordringer innenfor forskning, teknologi og samarbeid:

  • I forskningsoppgaven skal lagene selv definere et problem, lete fakta og presentere en ny og smart løsning.
  • I teknologioppgaven skal lagene bygge en legorobot som skal løse oppgaver på robotbanen.
  • Markedsføringen av laget og prosjektet har fokus på samarbeid– Deltakerne i FLL erfarer gjerne at de må bygge på hverandres kunnskap for få best mulig resultat.

Laget må ha minst én voksen veileder og vi anbefaler 10 deltakere på hvert lag, skriver de på www.hjernekraft.org. Kodeklubben ønsker nå å invitere ditt barn/ungdom med på lag.Her er brosjyre om First Lego League.

undefined

Tidligere lag fra Valdres har vunnet priser

Lag fra Valdres har vunnet teknologipris, kjerneverdipris og samarbeidspris på tidligere turneringer. De deltar i regi av Kodeklubben Valdres, som er en klubb i nettverket Lær Kidsa koding i Norge (www.kidsakoder.no). De deler gjerne informasjon om hva dette er, dersom noen skoler eller andre i Valdres kunne tenke seg å delta på First Lego League med eget lag. Det er ikke viktig å vinne pris, men etter en god prosjektperiode på åtte uker med forskning, utvikling, programmering, testing, planlegging, gjennomføring og mye sosialt er det ekstra stas å vinne pris på turneringen.

Deltakelse i år

Kodeklubben Valdres har i år meldt på et juniorlag (6-9 år) og to lag (10-16 år). Påmeldingsfrist er den 15.september. Det blir et ungdomslag med ungdommer fra og med 7. klasse til og med 1. klasse på videregående. Og ett lag med ungdommer fra 10 år og oppover, samt ett juniorlag. De som har vært med før oppfordres til å hjelpe til med nye deltakere.

Ulike aktiviteter

I år har klubben fått tildelt penger fra Sparebankstiftelsen Hallingdal Valdres på 75.000,-.

– Det er vi veldig takknemlig for - vi skal bruke pengene klokt og fornuftig på investeringer i utstyr slik at flere barn og ungdommer kan lære seg programmering, bruk av data på en kreativ måte, og deltakelse i årets First Lego League. I tillegg til penger fikk vi en hel del bærbare og stasjonære PC'er samt. en kopimaskin som vi nå bruker aktivt sammen med barna, fra Sparebankstiftelsen Hallingdal Valdres - vi har til og med hatt verksted med å plukke maskinen fra hverandre og sette den sammen igjen - slik at kodekidsa kan få litt mer kunnskap om de ulike delene som maskinen er satt sammen av. Det var kult!, forteller Sonja Bordewich.

Kodeklubben Valdres er for alle barn og ungdommer som er interessert i å lære seg programmering, og å bruke data til mer enn å spille. Senere i høst skal de for eksempel lage filmcamp, og resultatet kan sendes inn til deltakelse i UKM eller filmkonkurranser i Norge.

Kommentarer til denne saken