Gå til sidens hovedinnhold

Oppheving av totalforbud også i resten av Valdres

Artikkelen er over 3 år gammel

Opphevingen er besluttet etter godt med regn over en lengre periode over hele Valdres.

Valdres: Onsdag opphevet Nord-Aurdal Brannvesen totalforbudet mot ild og åpen brenning i skog og utmark. Nå er resten av Valdres friskmeldt gjennom Valdres brann- og redningstjeneste IKS - på grunn av mye nedbør de siste ukene. Opphevelsen gjelder fra mandag 13. august klokken 12:00, og gjelder Sør-Aurdal, Øystre Slidre, Vestre Slidre, Etnedal og Vang.

Les også: Nå kan du fyre grillen igjen

– Dette anser brannvesenet for å være tilstrekkelig til at skogbrannfaresituasjonen nå er nær normalisert. Samtidig er det viktig å huske på at selv om skogbrannfaren nå er redusert, så er risiko for brann i skog og utmark ikke borte, ref generelt bålforbud omtalt i vedtaket, forteller brannsjef Laila Lien Østgård.

Forhøyet beredskap

Brannvesenet har med bakgrunn i den ekstreme varmen og tørken hatt forhøyet beredskap denne våren og sommeren. Men det har i høyeste grad også innbyggere, tilreisende, skognæring, skytterlag med flere hatt:

– At befolkningen har respektert forbud, gjort brannforebyggende tiltak og meldt ifra tidlig til oss når brannen har vært et faktum, har gjort at Valdres har unngått de store brannene. Så denne sommeren står som et kroneksempel på godt lagarbeid befolkning, næringsliv og offentlige myndigheter imellom, når det virkelig gjelder. For det har det gjort – potensiale for storbrann som de vi har sett i andre regioner på Østlandet, har vært høyst tilstede også i Valdres. Vi vil også rette en stor takk til lokale og nasjonale medier som har vært viktige aktører for informasjon under denne situasjonen. Vi håper avslutningsvis at været fortsatt står oss alle bi så vi får en «normal» og flott høst, forteller Østgård.

Kommentarer til denne saken