Og varmen fortsetter

Artikkelen er over 2 år gammel

Tørkeperiode nummer to i år er i full sving, og det er ikke tegn til dråper i overskuelig fremtid.

DEL

Valdres: I starten var det kanskje lov å juble litt, men nå er det grunn til bekymring for både brann og fôrkrise. Brannfaren er klassifisert som meget stor, og selv rutetogene har startet flere branner i helgen. Det øyner allikevel et lite håp for fredagen som har noe til veldig usikker nedbørsmelding, men for både torsdag og lørdag er den ganske sikker på null nedbør. Været er svært likt over hele dalen denne uka.

Mandag blir man velsignet med noe skyer på ettermiddagen, og det vil være mellom 20 grader (Beitostølen) og 28 grader (Begnadalen).

Tirsdag natt til morgen vil være varm med 17 til 18 grader, og som vanlig synker temperaturen to til tre grader på formiddagen. Ut mot ettermiddag hopper den ti grader og vil ligge på et snitt på 24-26 grader. Mot kvelden vil Sør-Aurdal og Etnedal strekke seg mot 29 grader, resten ligger på en 25 til 27 grader.

Onsdag natt ligger det an til tropenatt i både Nord-Aurdal, Sør-Aurdal, enkelte steder i Vestre Slidre og Etnedal - med 20-21 grader mellom 00:00 til 06:00. For at det skal gjelde som tropenatt er det riktig nok over 20 grader frem til 08:00 som gjelder, men i tradisjonen tro skal temperaturen synke tre til fire grader etter klokken seks. Videre ut over dagen er temperaturvarslet svært usikkert.

Flau til svak vind alle dager.

Artikkeltags