Straks skal det ryddes i vassdragene - du er invitert

Håper å se deg også: Ordfører og regionrådsleder Inger Torun Klosbøle, er ivrig på å rydde søppel, også i hverdagen. Nå gleder hun seg til å gjøre en innsats for Valdres-vassdraga under Strandryddedagen.

Håper å se deg også: Ordfører og regionrådsleder Inger Torun Klosbøle, er ivrig på å rydde søppel, også i hverdagen. Nå gleder hun seg til å gjøre en innsats for Valdres-vassdraga under Strandryddedagen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Snart er snøen borte og isen smeltet, da kommer søpla frem - og den samler seg gjerne i og rundt vassdraga våre.

DEL

Valdres: Inger Torun Klosbøle, regionrådsleder i Valdres, skal ut og rydde på Strandryddedagen 4. mai og håper å se så mange som mulig ute på søppeljakt både denne dagen og resten av Strandryddeuka (29. april - 5. mai).

Alle kan bidra. Inviterer familien, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere m.fl. til å delta. Meld inn hvor dere vil rydde på www.ryddeportalen.no

Det vil bli satt ut kontainere i hver kommune som samler inn det som ryddes opp denne uka. Beskjed om hvor disse plasseres ut kommer nærmere Strandryddeuka.

Finn din strand, eller meld fra om forsøpling

Meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen

På Ryddeportalen kan du også melde fra om ekstra forsøplede områder og herreløst avfall langs vassdraga i Valdres. Alle kan gå inn og melde inn en aksjon eller varsle om forsøpling, dette gir en viktig pekepinn for de som ønsker å gjøre en ryddeforskjell, enten om flere har tenkt å rydde på samme sted, eller noen trenger et råd om hvor det trengs en ekstra ryddeinnsats.

Aksjon for renere vassdrag i Valdres

Under paraplyen "Aksjon AQUA - reine vatn i Valdres" er det flere aktører som ønsker å få ryddet skikkelig opp i Valdres-vassdraga denne våren. Det sparkes i gang med Strandryddeuka og Strandryddedagen, der målet er å motivere så mange som mulig ut for å rydde.

Strandryddeuka er en nasjonal ryddedugnad og i fjor var det cirka 90 000 ute og ryddet på landsbasis. Hvor mange blir med fra Valdres i år?

Meld deg på Strandryddedagen i Valdres her

Bli medlem av Facebookgruppen "Aksjon AQUA - Reine vatn i Valdres" her

Aksjon AQUA fortsetter også etter Strandryddeuka. Det blir satt inn en forsterket innsats på ekstra forsøpla og utsatte områder som blir meldt inn på Ryddeportalen eller som det tipses om på Facebook-gruppa. Aksjon AQUA trenger gode tilbakemeldinger for å finne områdene og planlegge aksjoner på slike steder, og håper alle i Valdres benytter denne muligheten til å si ifra.

Rydd og vinn!

Bli med i Facebookgruppa Aksjon AQUA - Reine vatn i Valdres, legg ut bilder fra din ryddeaksjon og bli med i trekningen av premier. Vi velger villkårlig ut 11 vinnere av hyggelige premier under Strandryddeuka i Valdres. Én heldig ryddeaksjon vinner hele 5000 kr.

Det er ikke viktigst å rydde mest, men alle kan rydde noe!

Kanskje finner du en morsom eller merkelig ting i vannkanten? Knips og legg ut bildet på Facebook-gruppa!

Bak aksjonen "Aksjon Aqua - Reine vatn i Valdres" står Valdres friluftsråd, Naturvernforbundet i Valdres og Valdres Kommunale Renovasjon.

Artikkeltags