Vegvesenet advarer om fare for underkjølt regn

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om temperaturen stiger og snøen etter hvert vil smelte i lavlandet, kan det fremdeles bli utfordrende føre på vegene i Oppland. I ettermiddag er det fare for regn som fryser på bakken, særlig i Valdres og Gudbrandsdalen

DEL

Valdres: – Vi har mye nedbør i vente, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

– Dette kan komme som regn som fryser på bakken, noe som kan gi dårlig veggrep. Statens vegvesen sine driftsentreprenører vil utføre nødvendige tiltak, men det kan ta tid, før de når over hele vegnettet med strøsand eller salt.

Faren størst i Valdres og Gudbrandsdalen

Faren for regn som fryser på bakken er størst i Valdres og Gudbrandsdalen. Stensrud framhever at E6 over Dovrefjell kan være spesielt utsatt hvis værprognosene slår til. Men også på sidevegene i lavlandet og Mjøstraktene kan det bli utfordrende føre fram til onsdag.

– Vårt råd til trafikantene er å beregne god tid, kjøre etter forholdene og holde god avstand til bilen foran, sier Stensrud.

– Vinterdekk er det eneste som duger på vegene nå, og de bør være i god stand. De som kjører busser, vogntog og andre tunge kjøretøy, må se an vær- og føremeldingene, og legge på kjetting i tide.

Artikkeltags