Turistene skal hjelpe Valdres å bli mer bærekraftig

Visit Valdres, her representert ved Erik Engelien og Merete Hovi, ønsker turistenes tilbakemelding for å gjøre Valdres som reisemål mer bærekraftig.

Visit Valdres, her representert ved Erik Engelien og Merete Hovi, ønsker turistenes tilbakemelding for å gjøre Valdres som reisemål mer bærekraftig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Valdresregionen skal etter planen bli merket som «bærekraftig reisemål» innen utgangen av 2020. Dette er en merkeordning som administreres av Innovasjon Norge. Ordningen er utviklet som et styringssystem for å systematisere arbeidet med bærekraft på norske reisemål.

DEL

VALDRES: Hittil har 12 reisemål i Norge mottatt merket, og flere er på vei, som Valdres.

– Dette er en viktig prosess for hele regionen og forplikter oss til å ivareta bærekraft som et viktig verktøy i alt vi jobber med, sier prosjektleder og reiselivssjef, Merete Hovi.

Gjesteundersøkelsen er i gang

Som en del av prosessen skal det gjennomføres en rekke undersøkelser for å kartlegge regionen gjennom viktige tilbakemeldinger fra ulike kundegrupper. Først ute er Gjesteundersøkelsen som rettes til turister på ferie i Valdres, både de som overnatter og de som er på gjennomreise.

– Juli og august er de travleste turist-månedene i året og her er det store muligheter for å hente inn mange gode svar, sier Hovi.

Undersøkelsen kartlegger blant annet årsaken til oppholdet i Valdres, hvor de kommer fra, hva slags transportmiddel som benyttes, hvilke aktiviteter de har deltatt på, og hvordan de oppfatter Valdres som besøksregion.

– Etter det jeg kjenner til, har regionen aldri tidligere gjennomført en like omfattende gjesteundersøkelse. Nå skal vi sørge for at dette blir gjort med jevne mellomrom da gjestenes tilbakemeldinger er gull verdt for oss, poengterer Hovi.

Flere undersøkelser skal gjennomføres i 2019 og 2020

I løpet av høsten skal også både innbyggere, eiere av fritidsboliger og næringslivet få komme med sine innspill gjennom egne undersøkelser. Disse dataene skal gi mye kunnskap og innsikt om Valdresregionen og hvordan man sammen kan utvikle Valdres til å bli et mer bærekraftig reisemål.

Oppfordrer til deltagelse

– I første omgang håper vi at alle som er i kontakt med turister, både transporttilbydere, overnattingsbedrifter, aktivitets- opplevelsestilbydere og serveringsbedrifter, kan oppfordre gjestene til å bruke noen minutter til å svare på spørsmålene, oppfordrer Hovi. Undersøkelsene (norsk og engelsk) ligger på www.valdres.no samt at man kan få direkte tilgang ved å scanne en egen QR kode med mobiltelefonen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken