Valdresguiden 2019 er klar

Ansvarlig for turistkontorene i Visit Valdres, Julia Helgesen, er fornøyd med resultatet.

Ansvarlig for turistkontorene i Visit Valdres, Julia Helgesen, er fornøyd med resultatet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Valdresguiden for 2019 har ankommet turistkontoret på Fagernes og 25.000 eksemplarer venter på å bli distribuert, både innenfor og utenfor Valdres.

DEL

Valdres: Valdresguiden gis ut av Visit Valdres hvert år og inneholder rikelig med informasjon om hva denne flotte opplevelsesregionen har å tilby til både tilreisende, deltidsinnbyggere og fastboende.

Rekordtidlig

Aldri før har guiden vært klar så tidlig som nå, og det har vært noen intensive uker med jobbing for å nå målet om å få den ferdig før jul. Ansvarlig for turistkontorene i Visit Valdres, Julia Helgesen, er fornøyd med resultatet.
– En av årsakene til at vi var litt tidligere ute denne gangen er den store internasjonale matmessen i Berlin (Internationale Grüne Woche) som finner sted 18. - 27. januar.

Her vil noen utvalgte representanter fra Valdres være til stede på den norske standen sammen med andre mat- og opplevelsesaktører fra Fjell-Norge.

–Tidligere år har vi bevisst ventet med å trykke guiden til litt ut på nyåret for å være sikre på at alle tidfestede arrangementer, festivaler og aktiviteter var klare med sine datoer, slik at de kunne komme med i guiden. Denne gangen har alle vært veldig flinke til å tilpasse seg de nye fristene, og vi har et ønske om at Valdresguiden for framtiden skal være klar før jul, sier Helgesen.

En digital framtid?

Valdresguiden 2019 er trykket i 25.000 eksemplarer, som er en liten økning i antallet fra i fjor.

– På sensommeren i år holdt vi på å gå tomme for guider, og vi ble nødt til å bremse distribusjonen utover høsten og vinteren. Vårt inntrykk er derfor at Valdresguiden er noe folk vil ha og at mange fremdeles setter pris på en håndholdt brosjyre, forklarer Julia Helgesen.

Reiselivssjef, Merete Hovi, bekrefter dette.

– Mange benytter i økende grad digitale flater for å finne inspirasjon til valg av reisemål, noe vi også ser på trafikken til valdres.no. Derimot fungerer Valdresguiden godt for de som har kommet seg til Valdres, eller har fritidsbolig her, og ønsker en oversikt over alle mulighetene i regionen vår, sier Hovi.

– I tillegg er papirguider fremdeles å foretrekke for mange av våre utenlandske gjester, som kanskje ikke er like komfortable med at informasjonen kun skal være tilgjengelig digitalt, avslutter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken