991 kjørte dresin på Valdresbanen i 2018

991 valgte å reise med dresin på Valdresbanen i 2018.

991 valgte å reise med dresin på Valdresbanen i 2018. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av 2018 har 991 personer reist med dresin på Valdresbanen. Det er en nedgang på rundt 10 prosent fra 2017 da 1.088 personer var med på dresintur på banen.

DEL

Valdres: – Vi er godt fornøyd selv om trafikken gikk noe ned dette året, sier daglig leder i AS Valdresbanen, Nicolai Christie.

Han viser til at man kom senere i gang med dresinutleien i år på grunn av ekstremt mye vindfall som måtte ryddes vekk. Dessuten foretrakk mange turister andre aktiviteter enn dresintråkking i den sterke sommervarmen i fjor. Og da høsten kom, tok regnværet en god del av høsttrafikken.

10.000 på 21 år

Siden starten i 1997 har 10.320 turister reist med dresin på Valdresbanen. Opptellinger viser at de fleste turistene kommer fra områder utenfor Oppland. Også mange utlendinger har fått øynene opp for dresinkjøring på Valdresbanen.

I 2018 har det vært dresinutleie fra Dokka, Hov og Tonsåsen på strekningene Dokka-Hov, Hov-Dokka og Tonsåsen-Bjørgo.

– Etter pågangen å dømme er det ingen tvil om at det er populært å leie dresiner på Valdresbanen. Dresinturisme er et unikt tilskudd til turistopplevelsene i distriktet, sier Christie.

Han viser til at Statens vegvesen har satt opp severdighetsskilt ved innkjørslene til Dokka, merket dresinbane. Det er et godt bidrag i markedsføringen av tilbudet.

Vegetasjonsrydding og skiløyper

Foran sesongene 2017 og 2018 har AS Valdresbanen lagt ned stor innsats i vegetasjonsrydding på banen. Dette har skjedd i samarbeid med idrettslag, skigrupper, velforeninger og frivilligsentraler som står bak skiarrangementet Gå ’ta banen! I flere år er det kjørt opp skiløyper på sporstrekninger mellom Dokka og Eina.

– Dette er et vinn-vinnforetak for begge parter sommer som vinter, seier Nicolai Christie.

Artikkeltags