Blir ikke dresinutleie i Valdres i år

Dresinsesongen på Valdresbanen er i full gang, og i år er det 24. året på rad at det er tilbud om dresinutleie på banen. Valdres Villmarkssenter kunne ikke ta på seg utleie dette året, derfor blir det ikke dresinutleie Tonsåsen-Bjørgo.

DEL

VALDRES: – I år kan man også forhåndsbooke turer elektronisk fra Dokka via Valdresbanens nettsider, forteller styreleder i AS Valdresbanen, Nicolai Christie.

Utleien skjer fra Shell på Dokka, og utleiestrekningen er Dokka stasjon-Hov. Det er også mulig å kjøre dresin i motsatt retning ved oppmøte hos Gunhild Hagberg-Karlsen på Hov stasjon. Hos Shell og på Hov stasjon kan man betale, underskrive dresinreglement samt få utdelt dresin-nøkkel, hjelmer, sykkelkurv og dresinsete.

Ikke Valdresbanen i Valdres i år

I år blir det derimot ikke dresinutleie Tonsåsen-Bjørgo ettersom Valdres Villmarkssenter ikke kunne ta på seg utleie dette året.

Strekningen mellom Dokka og Hov er 24 kilometer lang, og går langs Dokkadeltaet og Randsfjorden. Et mulig mål for turen er Sagvika badeplass ved Randsfjorden, som Odnes vel står bak. Den ligger 10 kilometer fra Dokka og 14 kilometer fra Hov.

Alle turer avsluttes på samme sted man starter turen, og lengden på turen kan tilpasses med å snu dresinen før man kommer til enden av strekningen.

– En dresintur på gode, gamle Valdresbanens lettråkkede tandemdresiner er en flott, rolig og avstressende opplevelse for folk i alle aldre. I tillegg går den gjennom flotte omgivelser, sier Nicolai Christie.

I fjor var det rundt 1.000 personer som reiste med dresin på Valdresbanen. Siden 1997 har 10.320 turister reist med dresin på banen.

Artikkeltags