To anbud på «Flye 1389»

Misvisende skilt: Det er verken mat eller overnattingsmuligheter på toppen av Valdresflye nå, kun en parkeringsplass - og slik blir det, i hvert fall fram til 2020.

Misvisende skilt: Det er verken mat eller overnattingsmuligheter på toppen av Valdresflye nå, kun en parkeringsplass - og slik blir det, i hvert fall fram til 2020.

Artikkelen er over 1 år gammel

Prosjektet «Flye 1389» er nedskalert, men ikke nedprioritert, forteller Lage Bakken i vegvesenet, som har fått inn to anbud på bygget.

DEL

Prosjektet har en lang historikk, med mange ideer, møter, diskusjoner og behandlinger i diverse utvalg. Flere ganger har prosjektet stoppet opp, og deretter blitt nedskalert, senest i vinter, da ingen entreprenører leverte inn tilbud i anbudskonkurransen. Prosjektet som skulle vært realisert i 2018, ble igjen satt på vent, og arkitektene vendte tilbake til tegnebordet. Nå viser tegningene et langt enklere bygg, og framdrifta tilsier at bygget først kan stå klart i 2020.

To entreprenører vil bygge

- Nå har vi fått inn to tilbud i anbudskonkurransen. Saken er avgjort fra vår side, men jeg kan ikke si noe mer spesifikt nå, da klagefristen først går ut på mandag, sier Lage Bakken i Statens vegvesen.

Han forteller om en entreprisekostand i overkant av 20 millioner kroner. Men det er langt fra den totale kostanden, for så langt har det blitt brukt hele 17,5 millioner kroner til framføring av strøm, grunnerverv, rivning, rydding og ikke minst på mange runder med planlegging.

Først i 2020

Vegvesenet har fått kritikk, både fra politikerne og administrasjon i Øystre Slidre kommune, for dårlig framdrift, styring og gjennomføringsevne. Den stadige nedskaleringen av konseptet har også fått kritikk. Det som nå er bestemt bygd er et kafebygg med utsikt og 22 sitteplasser ved bord og 16 benkeplasser langs sidene. Det blir også bygd toaletter. Det er DNT som skal stå for selve driften.

- Jeg mener løsningen vi nå har kommet fram til er god. Det er overnattingsmuligheter på begge sider av Valdresflye, kun en kort kjøretur unna. Dette bygget blir først og fremst for de som ønsker å stoppe her for en rast og en kaffekopp, og for de som vil bruke det som utgangspunkt for turer i området, sier Bakken.

Ambisjonene er å få gravd og støpt i høst. Selve bygget skal reises neste år. Det er korte sesonger i fjellet, og arbeidet vil ta tid.

- Målet er å kunne åpne bygget til sommersesongen 2020. Vi rekker det ikke noe før det. Det viktigste nå er å få til noe som alle parter syns er en grei løsning.

Les også:

Skal Øystre Slidre bevilge nye tre mill. til "Flye 1389"?

– Må se mulighetene på Flye, og ikke begrensningene

DNT skal drifte «Flye 1389»

Artikkeltags