Gå til sidens hovedinnhold

Drømmestedet for tur og trening

Artikkelen er over 4 år gammel

Familien Minken fra Gjerdrum er på hytta nesten hver helg. Hytta på Ølnesseter og området rundt er drømmestedet for den tur- og treningsglade familien.

– Vi har ingen tilknytning til Valdres fra før, og kikka etter hyttetomt flere steder. Ølnesseter ble vi klar over da vi så sidene til utbyggerne på nettet. Etter et opphold i ei visningshytte var vi solgt. Vi valgte Tindehytte og fikk tegne stue- og kjøkkendelen sjøl sia vi ønska åpen løsning og store vinduer for å se den flotte utsikten best mulig. Etter omkring ett års bygging sto den 146 kvadratmeter store hytta ferdig i juli 2011. Vi er kjempefornøyde og stortrives på hytta. Vi er på hytta så ofte vi kan og synes ikke to til to og en halv times kjøretur til fjells er mye, sier Jo Minken entusiastisk.

Realiserte hyttedrømmen
Eiendommen ligger høyt oppe med kjempefin utsikt i en sørvendt bakke. Det kan telles blåne på blåne, du ser fint til Vikerfjell og en finværsdag med god kikkert helt til Tryvannstårnet. Hytta er satt inn med jernvitrol, som gir liv i ytterveggene. Ytterveggene blir gråere med årene og er vedlikeholdsfrie. Med gras på taket glir hytta fint inn i terrenget. Overraskelsen blir derfor stor når du kommer inn og ser den store takhøgda og alle de store vinduene som gir en følelse av å slippe naturen inn. Stua og kjøkkenet er som et stort, åpent allrom. Over soveromsdelen med fire soverom og bad er det en stor hems på 25 kvadratmeter hvor det er ståhøyde i midten. Hytta har plassbygde benker, skap og senger. Utenfor hytta er det flere terrasser og lune kroker.

Utgangspunkt for turer
Familiefar Jo, kona Katrine Høysæter Minken og sønnen Brage på elleve år er alle glade i å være ute i naturen. Da jeg ringte for å spørre om jeg kunne besøke dem og lage en hyttereportasje var Jo i ferd med å avslutte en sju mil lang skitur. Han svarte ja med en gang – det var bare å komme. Det sier litt om denne familien – de er blide, lettvinne og greie folk. De er, som så mange andre hytteeiere i Valdres, blitt entusiaster på hyttefeltets og Valdres sine vegne.

Til alle årstider er de på koseturer eller treningsturer i fjella rundt hytta. På sommeren brukes terrengsykkelen og joggeskoa mye. Vinterstid går de både langrenn og utenom oppkjørte spor på toppturer.

– Herfra kan vi gå i omtrent alle stier og skiløyper i hele Sør-Aurdal. Fine dager kan vi gå mot Golsfjellet, er det dårlig vær er det fint å gå mer rundt her og mot Ellingsæter og Nordre og Søndre Fjellstølen. Hytta er et flott utgangspunkt for turer og trening hele året, sier Katrine.

Jobber for fellesskapet
Katrine er med i styret for Ølnesseter Velforening og Jo sitter i et foreningens løypeutvalg. Der jobbes det med å få koordinert løypekjøringa bedre og få løypene til å gå innom alle hyttefeltene i området. I påska arrangerer foreningen et svært påskerenn for alle i hyttefeltet.

– Vi liker å bevege oss, men trener jo ikke hele tida… Vi slapper godt av her på hytta. Her finner vi en spesiell ro. Det er et flott sted å ha med venner, og når hele storfamilien er samla kan vi være femten–seksten stykker. Det går fint. I påska blir det som vanlig «full brakke». Da gleder vi oss til en fin kombinasjon av flotte turer og familiehygge, sier Jo Minken – før han gjør klar fjellutstyret. En ny topptur venter.

 

Kommentarer til denne saken