Vet du hva denne ble brukt til?

En flott dekorert skjøve, en form for høvel. Denne hører til på en støl i Øystre Slidre.

En flott dekorert skjøve, en form for høvel. Denne hører til på en støl i Øystre Slidre.

Valdresmusea og Frivilligsentralen i Øystre Slidre inviterer til verktøykveld på Moatunet på Heggenes fredag kveld. Har du verktøy eller utstyr du lurer på hva er eller har du noe du har lyst til å vise frem, så er dette kvelden for å undre og beundre sammen med likesinnede.

DEL

Bygningsvernrådgiver for Valdresmusea, Odd Arne Rudi, håper å få se mye gammelt og spennende i morgen.

- Utstyr til bruk på kjøkkenet, i verkstedet eller i skogen, alt er like interessant! Vi får med oss tradisjonsbærere som har greie på mangt og mye, og som gir gode svar og bidrar til gode samtaler, lover han.

Alle er velkomne til en hyggelig prat og litt servering, og til å beundre vakre og praktiske gjenstander som mange ikke lenger vet hva har vært brukt til. Det er så mye spennende verktøy rundt om på gårder og i hus som fortjener å bli løftet frem i lyset.

- Jeg håper å møte mange med god erfaring fra et langt arbeidsliv som kan fortelle oss som tross alt er noe yngre, og at vi på den måten kan få overført kunnskap, sier Rudi. Som har sendt oss noen bilder av gjenstander han mener er gode eksempler på hva han håper å få høre mye mer om fredag.

Undersiden av den samme skjøven som over.

Undersiden av den samme skjøven som over.


I


Artikkeltags