Valdresmusea tildelt 960.000 kroner sammen med Randsfjordmuseet for å engasjere flere unge i samfunnsdebatten

Representanter for de 11 organisasjonene som får støtte var samlet til en overrekkelse i Nobels Fredssenter torsdag 27. juni. Fredssenteret er en av de som nå får støtte til å styrke unges deltakelse i demokratiet.

Representanter for de 11 organisasjonene som får støtte var samlet til en overrekkelse i Nobels Fredssenter torsdag 27. juni. Fredssenteret er en av de som nå får støtte til å styrke unges deltakelse i demokratiet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sparebankstiftelsen DNB markerer starten for et nytt satsingsområde som skal bidra til økt bevissthet om betydningen av demokratiet, økt samfunnsengasjement og økt mangfold av stemmer i den offentlige debatten. I den første runden tildeles 9,5 millioner kroner til 11 ulike prosjekter.

DEL

Norge/Valdres: Blant disse er Valdresmusea som i samarbeid med Randsfjordmuseet vil få flere unge engasjert i samfunnsdebatten.

Randsfjordmuseet og Valdresmusea skal gjennomføre prosjektet «Ung i debatten». Med mål om økt samfunnsengasjement og deltakelse samfunnsdebatten blant unge, skal de tilby kursing i argumentasjons- og skriveteknikk, tilrettelegge for debatter og gjennomføre kronikk-konkurranser. Prosjektet skal ledes av museene i samarbeid med lokalavisene, skoleelever og ungdom fra fritidsklubbene. Til prosjektet får museene 960.000 kroner.

Trenger flere yngre engasjerte

– For å ta vare på og videreutvikle demokratiet, er vi avhengig av at unge mennesker engasjerer seg. Sparebankstiftelsen DNB vil støtte tiltak som skaper engasjement om hvordan samfunnet skal være og hvilken fremtid vi ønsker å bygge. Dette vil bli et stadig viktigere område for oss fremover, sier André Støylen, administrerende direktør i sparebankstiftelsen DNB.

Oppfordrer flere til å søke støtte

– Mange organisasjoner har til felles at de er opptatt av å inspirere unge til samfunnsengasjement, kritisk tenkning og medvirkning i den offentlige samtalen. Vi oppfordrer organisasjoner til å samarbeide på tvers av ulike temaer, sier Støylen.

Sparebankstiftelsen DNB oppfordrer flere til å søke, og vil støtte tiltak som:

  • Bevisstgjør og engasjerer ungdom i demokrati og ytringsfrihet.
  • Inspirerer unge til samfunnsengasjement og medvirkning i den offentlige samtalen.
  • Gir unge mer kompetanse i kildekritikk og kritisk tenkning.
  • Skaper forståelse for meningsforskjeller og ulikheter
  • Bekjemper netthets og hatretorikk som truer ytringsfriheten og den åpne og frie samfunnsdebatten.
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags