Valdresordførernes påskehilsen til fastboende, hytteinnbyggere og turister

(ARKIVFOTO) Fra venstre: Vidar Eltun (Vang), Kjell Arne Fjelltun (Nord-Aurdal), Linda Mæhlum Robøle (Etnedal), Marit Hougsrud (Sør-Aurdal), Odd Erik Holden (Øystre Slidre) og Haldor Ødegård (Vestre Slidre.) Foto: Lene Hovi

(ARKIVFOTO) Fra venstre: Vidar Eltun (Vang), Kjell Arne Fjelltun (Nord-Aurdal), Linda Mæhlum Robøle (Etnedal), Marit Hougsrud (Sør-Aurdal), Odd Erik Holden (Øystre Slidre) og Haldor Ødegård (Vestre Slidre.) Foto: Lene Hovi

Av

Vi går inn i den mest annerledes og surrealistiske påsken vi har hatt i nyere tid. Koronaviruset herjer over hele verden, også i Norge og Valdres. Hovedfokuset er for tiden noe så trist som å begrense smittespredning, og unngå at folk blir syke. Altså ikke det mest oppløftende utgangspunktet for en fin påskefeiring slik vi kjenner den.

DEL

Vi vet at mange hadde gledet seg til tradisjonell påskefeiring. På hytta, på stølen eller på hotell. Med venner, familie og kjente. I år blir det ikke noe av.

I år må vi i stedet alle bidra i kampen mot viruset. Så kan vi trøste oss med at viruset i stor grad kan bekjempes med noe så enkelt som såpe og vann.


Viruset bekjempes også med at vi holder fysisk avstand og holder oss mest mulig hjemme. Det kan være enkelt i teorien, og koste litt mer i praksis, men vi forstår alle at det er nødvendig. Ikke minst kan vi glede oss over at tiltakene i Norge og Valdres ser ut til å ha god virkning. Målet er å komme tilbake til en normalsituasjon så snart som overhodet mulig.


Vi gleder oss alle til at denne vonde drømmen, som dessverre er virkelighet, en dag er over.


Vi gleder oss alle til å få livene våre og friheten tilbake. Den dagen blir det mange klemmer over det ganske land, det er vi sikre på. Den dagen skal det norske flagget til topps, når venner og familie igjen kan samles som før.


Vi ser frem til å ønske våre hytteinnbyggere og turister hjertelig velkommen tilbake til vakre Valdres. Det er tomt og rart rundt om i valdresfjellene uten dere, og vi skulle så inderlig ønske at virkeligheten var en annen. Vi holder et ekstra øye med hyttene deres i denne tiden, og håper at dere får en fin påske selv om det ikke blir påsketur til fjells i år.


Vi ønsker dere alle en så god påske som mulig! Ta godt vare på hverandre, og lag det koselig for dere selv og de rundt dere!
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken