Gå til sidens hovedinnhold

På ti topper før han kunne gå

Artikkelen er over 4 år gammel

Lille Sondre var bare fem måneder da han var på sin første topptur i Kremtoppjakta 2016. Nå har han fullført alle, på ryggen til mamma Guro Lysne Johansen.

BAGN: – Vi er en turglad familie, som liker å være ute. Da DNT Valdres lanserte Kremtoppjakta, tenkte jeg at det var en ypperlig anledning til å bli kjent med fjelltopper utenfor Sør-Aurdal kommune, forteller Guro Lysne Johansen, som bor i Bagn.

Ville se nye topper
Sammen med Sondre og de tre søsknene hans har hun vandret og gått på nye topper i hele sommer og høst.

– Vi har hatt mange fine turer, og vært på flere topper som jeg aldri har vørt før. Sondre og jeg har vært på alle de ti toppene, mens de tre andre barna har vært med på fem toppturer, forteller den spreke mammaen. Nå venter premie i posten.

– Det er god trening å bære barna i bæresele, og det føles alltid bra å komme seg ut på tur. Kremtopper anbefales til andre i fødselspermisjon. Vi har hatt fantastisk mange flotte turer.

– Utrolig respons
Primusmotor for Kremtoppjakta, Morten Helgesen, er imponert over responsen på turstafetten.

– Vi hadde håpet på 10.000 navnetrekk i bøkene. Fasiten ble 19.440. Det er vi kjempefornøyd med. Vi er allerede i gang med planlegginga av Kremtoppjakta for neste år. Da har vi som mål å få til 25.000 navnetrekk i bøkene, sier Morten Helgesen i DNT Valdres.

Premie i posten
Merete Lundene, leder i DNT Valdres, forteller at kremtoppjakta har gått over all forventning.

– Med nær 19.500 navnetrekk fordelt på totalt ti bøker ser vi hvor stor interesse det er for toppturer og friluftsliv i Valdres. Mange av toppene, slik som Bitihorn, er populære fjellturer, som gir mange signeringer i bøkene. Men det er også en del topper som mange kanskje ikke har vært på før. Det er litt av intensjonen - få folk til å oppdage nye steder, sier Lundene, som forteller at 82 personer, 26 av dem barn, har fullført samtlige topper. Det vil si ti topper for voksne og fem topper for barn. De som har fullført kan vente seg premie i posten en av de nærmeste dagene.

Kommentarer til denne saken