Makken tøyer nye grenser

Nyter utsikten: Sammen med to av sine bestevenner, sykkelen og Samojed-hunden Ulla, ser «Makken» utover Geirangerfjorden. FOTO: EMIL SOLLIE.

Nyter utsikten: Sammen med to av sine bestevenner, sykkelen og Samojed-hunden Ulla, ser «Makken» utover Geirangerfjorden. FOTO: EMIL SOLLIE.

Artikkelen er over 3 år gammel

I fjor syklet Mads André «Makken» Haugen ned Besseggen. I år utfordrer han sykkelstiene i Geiranger. Vangsjeldingen fortsetter å imponere.

DEL

GEIRANGER/VALDRES: «Makken» er ikke som andre turister. I Geiranger erstatter han cruiseskip og bobil, med sykkel. Med seg på ferden, har han sin ett år gamle Samojed-hund. Rasende ned fra fjelltopper, oppdager han naturen og dens omgivelser.

Tiårsjubileum

Som profesjonell frikjører, feirer «Makken» tiårsjubileum i år. Han er eventyrlysten, og bestemmer selv hva han ønsker å delta på.

Til sammenligning med andre proffsyklister, skiller «Makken» seg ut. Han holder seg på utsiden av det organiserte konkurransemiljøet.

«Makken» er delaktig i å vise frem Norge fra uforutsette sider. Det er liten tvil om at «Makken» er kreativ i sine påfunn. Mange vil omtale idéene hans som «ville», og flere har sett hans opptredener i kreative filmprosjekter.

Fikk mye blest

Forrige film fra Besseggen, betydde mye for «Makken». Flere fikk øynene opp for syklisten fra Vang i Valdres.

I en pressemelding, skriver Kristian Myrseth i Red Bull Norge følgende:

– Flere store internasjonale sykkelmedier gav han omtale etter filmen. ESPN, USA Today og L´Ecuipe formidlet påfunnene hans til flere mennesker rundt omkring i verden.

Som idrettsutøver og frikjører er det viktig å få medieomtale. Blant annet for å kunne livnære seg på hans største lidenskap.

Store norske tabloider har også fått et kjennskap til «Makken». Medieomtalen har ført til at flere vet hvem den fargerike syklisten fra Vang er, og hvilke kreative idéer han står for.

Hyller norsk natur

I filmen «Makken The Tourist», er «Makken» syklist i eget land. Han tok fatt på Geirangerfjorden 27. juli i år.

Jeg er veldig stolt av Norge. Det er gøy å dra hit å vise det frem på den måten jeg vil, på en sykkel. På Besseggen i fjor, sykla vi på hardt underlag med berg og stein. I år var det mer sykkelvennlige forhold, med skog og jord. Hjemplassen min er mer lik Geiranger enn det Besseggen var, og jeg føler meg absolutt hjemme her. Geiranger er jo et evig postkort.

Mads André "Makken" Haugen

Fjorårets Besseggen-video har både åpnet flere dører og gitt «Makken» motivasjon til videre sykling.

– For meg som syklist, så har det absolutt blitt lettere å bli forstått med hva jeg ser for meg og hva jeg vil gjøre. Når folk ser meg sykle noe de har relasjon til, så greier de å forstå hva det er jeg egentlig driver med, at det ikke bare er helt tullball alt sammen, avslutter «Makken».

Hillbilly Huckfest

Vangsjeldingen har ogås vært med å starte opp og drifte Hillbilly Huckfest. Dette er en festival for de som liker stisykling og konserter.

På hjemmesiden til Hillbilly Huckfest, står det følgende:

– Mads André «Makken» Haugen er Norges største sykkelstjerne. Under festivalen inviterer han verdens beste freeride syklister til det spektakulære showet som er en del av Fest Series.

«Makken» er en del av den internasjonale Fest Series, som ble skapt av talentfulle og profesjonelle terrengsyklister. De utmerker seg ved å lage hindre i skogen, og har svært gode medieproduksjon- og sykkelferdigheter.

"Makken" fortsetter å vise frem Norge til resten av verden

Kristian Myrseth, Red Bull Norge

Mads André «Makken» Haugen

  • Født 1988.
  • Fra Vang i Valdres.
  • Feirer dette året 10 år som profesjonell frikjører.
  • Er en pionér innen sykkelmiljøet i Norge.
  • I 2016 var han den første som syklet ned Besseggen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken