Først Vang-så Rockefeller

Daniel Kvammen skal på stor turne, Vang i Valdres er første stopp.

Daniel Kvammen skal på stor turne, Vang i Valdres er første stopp.

Av

Daniel Kvammen fra Geilo legger ut på akustisk trioturné denne høsten. Vårt nabolag i Vang er første stopp.

DEL

VALDRES: «Strømlaus»-turneen starter 8. september i Valdres, og Kvammen runder av i Odda 17. november etter 12 konserter. Ifølge en pressemelding vil publikum komme tett på mannen bak låtene når han spiller seg gjennom både Rockefeller, Bærum kulturhus og Ole Bull-scenen i Bergen.

Kvammen har spilt konserter på alt fra hovedscenen på Øya, på hytter på Hardangervidda i påsken samt sist helg på Gaustatoppen – der han og Amanda Tenfjord spilte på nattevandringen for FNs bærekraftmål.

Ifølge Telemarksavisa vandret 4.000 publikummere med opp til topps. Nattevandringen avsluttet Daniel Kvammens sommerturné med i alt 30 konserter.

– Dette har virkelig vore den morsomste og råaste sommaren til no, by far, sier han på Facebook. Nå gleder han seg til høstturneen, i det han kaller "årets luneste, vakreste og mest melankolske tid".

– Gler meg til å spele låtene i sin aller flotteste og skjøraste form, heter det fra Kvammen.

Daniel Kvammen har virkelig satt Geilo på kartet med sine underfundige og superfengende låter de siste årene. Fra det trippel Spellmann-nominerte debutalbumet ”Fremad i alle retninga” har det meste gått oppover for unge Kvammen.

I begynnelsen av fjoråret slapp han sitt andre album, «Vektlaus» og knapt åtte måneder senere var han allerede klar med oppfølgeren - det mørke søsterskipet - «Maktlaus».

Ambisiøst? Definitivt. Stormannsgalskap? Kanskje. Men den stormende kritikerjubelen som møtte begge platene var ikke til å ta feil av. I tillegg til panegyriske anmeldelser, har Kvammens album produsert en rekke radiohits som ”Du fortenar ein som meg”, «Me dansar ikkje for moro skyld», «Om du vil ei gong til» og «Som om himmelen revna» med Lars Vaular - som han sågar nylig vant en Spellemannpris for.

Kvammen har spilt på konsertscener og festivaler landet rundt siden debuten, med et stadig voksende publikum. Selv trekker han frem konserten på Øyafestivalens hovedscene i fjor, VG-listeshowet på Rådhusplassen og en konsert på hjemmebane med over tusen stolte Hallinger i publikum som de største konserthøydepunktene fra de siste årene.


Artikkeltags