Gå til sidens hovedinnhold

Odnes imponert over utviklingen i Raudalen

Artikkelen er over 3 år gammel

20 hytter bygget eller under bygging i løpet av et år.

–  Dette er imponerende, sa fylkesvaraordfører Ivar Odnes da han besøkte Raudalen Resort, og kunne konstatere at 20 hytter er bygget eller er under bygging, til en verdi av 50 millioner kroner.

– Vi er storveis fornøyd, samstemmer salgsansvarlig Tone Greni i DestinasjonsKirurgene, og grunneier Atle Hovi i Beitostølen Resort, de to selskapene som sammen med Tinde Hytter utvikler det nye hytteområdet i Vang kommune, 10 minutter fra Beitostølen sentrum.

Oppland er Norges store hytte- og fritidsturisme-fylket, og fylkesvaraordføreren var full av lovord over utviklingen på og rundt Beitostølen:

–  Det er gledelig å se byggeaktiviteten og verdiskapingen som blant annet utbyggingen i Raudalen bidrar med. Oppland er Norges store fritidsturisme-fylke. I løpet av året blir hytte nummer 50.000 bygget i Oppland. Dette betyr viktig sysselsetting og positiv utvikling, særlig for våre fjellregioner. 

–  Imponerende er nysatsingen fra de lokale selskapene Beitostølen Resort og DestinasjonsKirurgene, som sammen med Ringebu-selskapet Tinde Hytter har lykkes i å utvikle et helt nytt hytteområdet i Raudalen, der man nå har solgt og bygget 20 hytter i løpet av bare drøyt ett år. At utbyggerne har en god profil med rimeligere hytter, og konsekvent kjøper lokale varer og tjenester, er musikk i mine ører.

Tar av seg hatten

– At Øystre Slidre med Beitostølen i dag framstår som Norges 9. største reiselivskommune i følge Statistisk Sentralbyrås seneste gjestedøgnstatistikk, er bare å ta av seg hatten for. Beitostølens suksess som helårs-destinasjon forteller om ei næring som jobber offensivt og framtidsrettet. Så synes jeg det er fint å konstatere at destinasjonen har et godt samarbeid både med fylkeskommunen og Innovasjon Norge Innlandet, sier fylkesvaraordfører Ivar Odnes.

Visning alle dager

Og det er ikke bare i vinter- og påskeferien at folk er interesserte i å se på tomter og hytter, påpeker Tone Greni: -Vi har visninger, eller rettere sagt kaffeslabberas i Raudalen hele året, når det passer folk å komme, 7 dager i uka. Stor trafikk til Beitostølen betyr at mange benytter anledninger til å komme innom. Nå har vi kun 14 tomter igjen i dette området som er uten eiendomsskatt fordi det ligger i Vang kommune, som er eneste Valdres-kommune og kanskje til og med eneste hyttekommune i Oppland uten eiendomsskatt. Dette betyr at det ikke er så lenge til vi er utsolgt, sier Tone Greni.

Verdiskapning i stor skala

For grunneier Beitostølen Resort er dette ei viktig satsing, sier Atle Hovi:

– For oss er den langsiktige verdiskapningen viktigst, for tenk på hva hver ny hytteeier legger igjen av penger på Beitostølen og i Valdres i løpet av ett år! Det er betydelig summer. Derfor er dette verdiskapning i stor skala både for næringa på Beitostølen, på Fagernes og på Leira. Og det også mye for alpinanlegget i Raudalen, at vi får stadig nye hytter i området, understreker Atle Hovi.

Lokale bedrfifter

Valdres-selskaper som deltar i utbyggingen med handverk- og vareleveranser:

  • Beito Bygg
  • Rørleggermester Svein Olsen&Sønner
  • Installatør Facta-El, Kroon Maskin ValdresTeledata/Nett2You
  • Bohus Møbelhuset
  • Leira og Elkjøp Valdres

Kommentarer til denne saken