Kan man erklære vår nå?

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er ikke mange dagene siden sist snøfall, men mye har også skjedd siden da.

DEL

Valdres: For en uke siden skulle piggdekkene vært skiftet ut med piggfritt, men flere steder i landet hadde fått flere cm med nysnø helgen før, og bilister ble oppfordret til å bruke sunn fornuft med tanke på om de skulle følge fristen slavisk eller ei.

Les også: Glem fristen for sommerdekk i år!

Tosifrede plussgrader

Men det ble nesten umiddelbart ordnet opp i fra værgudene sin side, og det har flere dager vært tosifrede plussgrader å meske seg i på ettermiddagstid. Det er fremdeles kaldt og minusgrader om natten på de høyeste områdene i terrenget, men står bilen i solen imens arbeidsdagen gjennomføres, er sannsynligheten stor for at rutene må åpnes på vei hjem.

Værmeldingen for denne uken tilsier at man kan stole på at snøen holder seg unna, og de sårt etterlengtede temperaturene for snøsmeltingen sin del består. Over hele Valdres vil det bli 10-14 grader ut mot kveld frem til onsdag, før det igjen blir litt kaldere mot helgen. Det vil derimot ikke være noe nedbør frem til helgen. Natt, formiddag og kveld er naturligvis fortsatt i det kaldeste laget - det er derfor ingen grunn til å kaste de varmere klærne helt ennå.

Artikkeltags