Sola glimter med fravær men fremdeles varmt

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter to dager med nedbør og torden blir det rolig den kommende uka.

DEL

Valdres: Nytt på værvarselet og muligens varsel om at sommeren er halvveis, er at det ikke lenger er varmest på kveldene men om ettermiddagen. Det er fremdeles små grader som skiller, men regelen i sommer frem til nå er at det har vært høyest temperatur på kvelden. Nå bikker flere og flere steder over på en varmere ettermiddag enn kveld. Med en måned siden sommersolverv er det ikke en unaturlig forklaring, og dagene blir sakte men sikkert kortere.

Det vil bli mye skyer å se i hele Valdres, både mot, i og etter helga. Men til tross for dette er det fremdeles sterk varme å vente seg. Torsdag og fredag vil bli noe mer "tradisjonelle" sommertemperaturer med 23-27 grader på det meste, selv om det etter sommeren vi har hatt hittil, i grove trekk vil kunne defineres som "unormalt kaldt". Nedbøren er dratt videre for denne gang, og vinden er svak til flau.

Fredag fortsetter i lignende trekk som torsdag. Hele dalen kan legge til både 1 og 2 grader fra torsdag gjennom hele døgnet. Unntaket er Beitostølen, som ser ut til å heller falle i temperaturene fremfor å stige.

Lørdag blir det ytterligere litt varmere, og det "blåser opp" til lett/laber bris i de høyereliggende stedene.Artikkeltags