Vått i dag, men varmt i helga

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det burde kunne sies at våren er her, til tross at det fortsatt er sludd- og snøbyger enkelte steder.

DEL

Valdres: Torsdag blir en regntung dag i hele distriktet, men aldri har følgende ordtak passet bedre: Etter regn kommer solskinn.

Fredag

I Vang, Vestre- og Øystre Slidre vil det regne i morgentimene fredag. Det vil også bli grått resten av dalføret, men vil sprekke opp ut over dagen. Temperaturene tar seg noe sakte opp etter en relativt kald uke, og ikke uventet er det Beitostølen som fortsatt er kaldest. Forventet temperatur er mellom 9 og 14 grader i dalen fredag ettermiddag- og kveld. Ingen nedbør, og vinden er flau til svak med 1-2 m/s.

Lørdag

Lørdag vil nok flere benytte sjansen til å fyre opp grill eller fylle opp utserveringer. En forsmak på sommeren venter, men riktignok i ettermiddag/kveld. Solen er stor for stort sett uavbrutt av skyer på tokt, men det er fortsatt god grunn til å kalle det finvær. Bagn stikker av med lørdagens varmeste spådom, 17-18 grader på ettermiddag/kveld - men Begnadalen og Etnedal ligger i tet med 16-17 varmegrader på menyen. Resten av dalen får nøye seg med 13-16 varmegrader, og Beitostølen får ty til solveggen med 10 grader. Flau til svak vind, ingen nedbør.

Søndag

Også søndagen er en temperaturmessig god dag for Begnadalen som, riktignok noe usikkert, i beste fall kan vente seg temperaturer på 19 grader om ettermiddagen. Bagn med forventede 18 grader kan juble like høyt. Etnedal får også drypp fra lørdagen med 16 grader søndag. Ellers vil ikke varmen henge på like mye fra lørdagen for resten av dalføret, som vil ligge på en rundt 10-13 grader. Mye skyer denne dagen.

Artikkeltags