Våryre Friskis & Svettis-mosjonister dro spinningsyklene ut

Tråkket på: Det ble riktig så bra trøkk på spinningtimen, som varte i 60 minutter.

Tråkket på: Det ble riktig så bra trøkk på spinningtimen, som varte i 60 minutter.

Sakte, men sikkert – og ikke minst trygt, kommer både små og store treningsgrupper i gang igjen, også i Valdres. Blant dem er Friskis & Svettis, som har avdelinger i tre kommuner.

DEL

Leira: Utenfor Valdres Storhall oser det av entusiasme og iver, for spinningentusiaster er godt i gang med mandagens økt, som holdes av Karianne Borchgrevink.

Ros til Gro Anita

– Det deltok nærmere 20 personer. Gro Anita Rundbråten tok ansvar og fiksa alt med tanke på smittevernstiltak. Hun har jobbet hardt for å få dette til og legge til rette for det som ble en bra time, sier Borchgrevink.

– Vi unngår blant annet bruk av toaletter og garderober. Samtidig er det viktig å komme i gang igjen, for dette er også en sosial møteplass, som er viktig for oss alle.

Det har vært pause siden 12. mars, da Karianne holdt sin siste time med vektstang, og det begynner å nærme seg ti uker siden.

Oppfordrer til PT-utdanning

Timen var så vellykket at nå planlegges det ei økt utendørs med vektstang i neste uke.

– Dette er en noenlunde fast gjeng, men vi har fått med oss mange yngre, særlig på vektstangtimene. Det er mange mellom 18 og 25 år, sier Karianne, som oppfordrer flere til å utdanne seg til personlige trenere (PT). Det er gøy at det er mange i den yngre kategorien, og den yngste som var med på spinningtimen mandag var 15 år, forteller PT Karianne Borchgrevink, som også skryter av Hilde Lasskogen, som fungerer perfekt som ivrig vert med tanke på bookinglister og forberedelser ellers.

Holdt varmen i vinden

På spørsmålet om troppen holdt varmen, svarer Karianne kjapt;

– Jeg kjørte en intervalltime, der man blir ganske fort varm. Egentlig var det helt perfekt utendørs. Man kunne så klart kastet seg på sykkelen og syklet rundt fjorden, men det er noe med fellesskapet, dette å dra hverandre fram med musikken som styrepinne, sier Karianne, som først velger musikk, så lager hun program etter den.

– Det hele varer en time, og vektstangøktene er på 75 minutter, 60 minutter stangtrening og 15 minutter intervall, og vanligvis kjører vi alle øktene i aktivitetshallen, bare ikke nå.

Snart 11 år siden oppstarten

Friskis & Svettis Valdres har avdelinger i Vestre Slidre, på Leira, i Bagn, i Begnadalen og i Hedalen, men det betyr ikke at man må holde seg der.

– Det er flere som reiser og mikser og trikser litt. Det er en del av konseptet. De reiser mellom de ulike kommunene for ulike timer, for å få variasjon.

– Det var stor iver og de var veldig fornøyde, alle som deltok på spinningtimen mandag, og det er hyggelig, forteller Karianne Borchgrevink.

Friskis & Svettis valdres feiret tiårsjubileum i fjor, og nå i juni runder de 11 år.

300 medlemmer i Valdres

Friskis & Svettis er bygd opp som et idrettslag, og til sjølkost. Det gjør det billigere å delta enn på de mer tradisjonelle treningssentrene.

– Vi har rundt 300 medlemmer, og alle instruktørene må gjennom utdanning, enten i Norge eller i Sverige, eller i andre land. Man kan gå på spesialisering, og jeg har spinning og vektstang som mine områder.

– Så lenge vi får lov til å gjøre dette, så holder vi på. Vi er nøye på avstand mellom syklene, ha på hansker, bære ut musikkanlegg og vaske sykler før og etter. Alt utstyr skal for øvrig vaskes og desinfiseres, sier Karianne Borchgrevink.

Og onsdag skal Eva Bjørnødegård kjøre ei ny spinningøkt...

Artikkeltags