Klart for ny festivalhelg på Vaset

Helgen 25. – 27. januar går Valdres Vinterfestival – del 2 av stabelen. Valdres Vinterfestival, som har blitt arrangert siden 2015, har fra og med vinteren 18/19 blitt utvidet til 3 deler.

Helgen 25. – 27. januar går Valdres Vinterfestival – del 2 av stabelen. Valdres Vinterfestival, som har blitt arrangert siden 2015, har fra og med vinteren 18/19 blitt utvidet til 3 deler. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgen 25. – 27. januar går Valdres Vinterfestival – del 2 av stabelen. Valdres Vinterfestival, som har blitt arrangert siden 2015, har fra og med vinteren 18/19 blitt utvidet til 3 deler.

DEL

Vaset: – Den første delen arrangeres som vanlig med skirenn og andre aktiviteter siste helgen i november. Her er det barn- og unge som er fokus. Den andre delen, som vi skal arrangere nå, retter seg mot et mer voksent publikum, og vi har valgt å fokusere denne delen av festivalen på å oppleve vinterstillheten på Vaset, sier Bjørn Olav Søndrol i Vaset Vekst SA.

Han sier noen synes at korte dager på vinteren er litt tungt, og noen har lyst til å komme seg vekk fra mas og kjas. Hvorfor ikke snu dette til noen positivt, spør han.

Aktiviteter som Hodelyktur til Grønsennknippa, trugetur i mørket, Yoga, fakkelvandring og Go’kar stykkjo et noen av aktivitetene som markedsføres.

– Hodelykttur til Grønsennknippa tror jeg blir en veldig spesiell opplevelse på fjellski. For de som er morgenfugl eller har en drøm om å være det, er dette er muligheten for deg å få en fantastisk opplevelse. Stå opp før alle andre, gå på ski med hodelykt, opplev stillheten i fjellet og stå på toppen av ett fjell når sola sakte ønsker Norge god morgen. Vi stiller med hodelykter og guide, og tror dette blir en veldig fin opplevelse!, sier Marte Myskja Sæterbø i Vaset Aktiv.

– Vi har også stor tro på at trugetur i mørket blir populært. Her vil deltakerne få låne truger, bli guidet gjennom stille og koselig fjellterreng og samtidig få servert spennende lokale historier».

Valdres Vinterfestival arrangeres av Vaset Vekst SA og Vaset Aktiv AS. Del 3 av festivalen arrangeres 22. – 24. februar, og kalles Superhelga.

Artikkeltags