Årets Vassfaring 2018

Årets Vassfaringer, Hedølinga 1. Fra venstre: Siri, Ingunn,  Heidi,  Marit , Mari , Jeanette.

Årets Vassfaringer, Hedølinga 1. Fra venstre: Siri, Ingunn, Heidi, Marit , Mari , Jeanette. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

24. til 26. august arrangerte Vassfaret Villmarksturer en tredagers lagkonkurranse gjennom Vassfaret. Det var tre lag som kjempet om tittelen "Årets Vassfaring 2018".

DEL

Vassfaret: Lagene var Hedølinga 1, Hedølinga 2 og Hallingdøla 1.Det var inntil seks deltakere på hvert av lagene. Her ble det kjempet ompoenger underveis på gåter, konkurranser, idealtid per dag og spørsmålsrunderpå leirplassene om kvelden.

Hedølinga 1 i tet

Første dagen startet ved Strøstjernvegen helt nord i Vassfaret og fortsatteinnom diverse poster - før det ble avsluttet ved Fønhuskoia, hvor det varleirplass første natten.Etter første dag var det Hedølinga 1, som er et rent jentelag, som lå i tet. De andre lagene lå tett innpå, så her var ingenting på langt nær avgjort.

God lørdagsrunde

Lørdagen startet med en uhøytidelig konkurranse mellom lagene ned vedStrøsdammen, før lagene ble sendt videre nedover Vassfaret, på begge sider avelveleiet.Her var lagene innom steder som Trytetjernsvelta, Suluvasshytta, Mølla vedGrunntjern og Vassfarplassen for å nevne noe.Lørdagens leirplass var ved Nevlingsdammen. Hit kom lagene på ettermiddagenetter å ha gått ca 15- 16 kilometer denne dagen. Da var det godt å få rigget oppleirplassen og få i seg både mat og drikke.Lørdagens poengfordeling viste at Hedølinga 1 med jentelaget var i en snauledelse foran Hallingdøla 1. Det lå an til en spennende innspurt på siste dagen.

Foto:

Stor spenning

Etter en trivelig kveld og natt på leirplassen ved Nevlingsberget, var det klart forsiste konkurransedag.Her er det mulig å hente seg poeng helt fra starten av.Lagene skulle dra med seg en tømmerstokk med muligheter for å hente fra 10-50 poeng.Etter denne oppvarmingen på dagens etappe, ble lagene sendt til forskjelligesteder for å finne neste post. Her var de innom gamle boplasser både til folk ogdyr.Da lagene på litt forskjellige tider kom inn til målplassering vedAurdalsdammen, var spenningen stor.Utrengning av poenger på idealtider, gåter og konkurranser denne siste dagenviser utrolig nok at Hedølinga 1 og Hallingdøla 1 har eksakt lik poengsumgjennom hele helga.

Foto:

Avgjort med utslagspørsmål x2

Spenninga var stor mellom lagene, samt familie og venner som var møtt opp.Det hele måtte avgjøres med et utslagspørsmål. Det ble spørsmål om høydenpå en av fjordene i Vassfaret. Den som kom nærmest riktig høyde vinner.Begge lagene treffet eksakt riktig på høydene og det må til et spørsmål til.Spørsmål da er høyde på ett av fjellpartiene i Vassfaret. Da blir det hele avgjort.Hedølinga 1 kommer nærmest høyden på fjellet og vinner denne thrilleren aven konkurranse.De vinner tittelen som "Årets Vassfaringer".

Deretter blir det en enkel premiering til deltakerlagene, som et bevis på at dehadde vært med på tidenes første årets Vassfaring-konkurranse.

Artikkeltags