Gå til sidens hovedinnhold

Veien over Valdresflye stengt i over seks timer - fire vogntog måtte berges

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesvei 51 Valdresflye åpnet igjen fredag morgen kl 07.20 Vegen var stengt fra torsdag kveld kl 23.39 på grunn av bilberging og dårlig vær.

(Gudbrandsdølen Dagningen)

(OA) Snø, slaps, vind og kuldegrader. Kjøreforholdene på fylkesveg 51 over Valdresflya var dårlige torsdag kveld og det medførte at totalt fire vogntog fikk problemer og måtte berges. Veien ble stengt sent torsdag, og fredag morgen var det fortsatt berging på stedet.

For de lokalkjente, er det mellom Gardli bom og Maurvangen bom at det rapporteres om vanskelige forhold. Klokka 05.40 var det vekslende snøslaps, snø- og isdekke på bakken og fare for glatte partier. Det var da minus to grader og sørlig vind, ifølge Statens vegvesen.

– Det har pågått i over seks timer. Vi har ikke hatt særlig pågang på telefonen, så min spådom er at biler som har kommet til stedet i løpet av natta har fått slippe forbi selv om veien er stengt, fortalte Marit Aarrestad hos Vegtrafikksentralen til Oppland Arbeiderblad fredag morgen.

Aarrestad fortalte videre at hun ikke kjenner til om vogntogene har kjørt av veien, men forteller at kjøreforholdene på stedet er vanskelig og at det erfaringsmessig kan være mange kjøretøy med dårlige dekk på denne tida av året.

– Det fjerde og siste vogntoget berges i dette øyeblikk, så det vil snart åpne igjen, sa hun like før halv sju.