Gå til sidens hovedinnhold

Velg og vrak i ryddeaksjoner denne uka

Artikkelen er over 2 år gammel

Aksjon AQUA - Reine vatn i Valdres har siden annonsering tidligere i april fått flere tilskudd i aksjoner rundt om i Valdres.

Valdres: Lørdag 4. mai er den store Strandryddedagen, og Strandryddeuka pågår i skrivende stund fra 29. april til 5. mai.

Aksjon AQUA er det lokale navnet på aksjonen i regi av Hold Norge Rent , og har siden annonsering fått flere registrerte aksjoner rundt i Valdres der man kan melde seg på.

Per nå er det aksjoner i Heggenes, Fagernes og Leira som er åpen for påmelding, tillegg til en planlagt på Lomen og to i Vang. Det er fritt å opprette egne aksjoner og å melde seg på andres via denne linken.

Via det interaktive kartet er det også mulig å melde inn om forsøplede områder som bør ryddes. Her er det lagt inn at det etter en sving sør for Kvamskleiva burde ryddes. Også vika ved Vesleøya, Fløafjorden på Leira og området ved Kiwi Aurdal er merket som forsøplet. Folk kan legge inn tips til områder som aksjonsgruppene bør rydde.

Via kartet kan man også finne steder som utleverer ryddepakker for ryddingens formål. Her er imidlertid kun Coop Prix Fjellvang registrert, men alle Coop-butikker har en egen pågående aksjon kalt Coop Rydder Norge, og i mange Coop-butikker kan man få delt ut gratis ryddeutstyr.

I Vang kan man i tillegg til Coop Prix Fjellvang, hente ryddeutstyr hos Øye Bygg og bu, Frivillighetssentralen/biblioteket i Vang og Joker Ryfoss.

På Leira har Amfi Valdres kastet seg på ryddedugnaden, så her kan man også få tak i søppelposer i tillegg til at kjøpesenteret spanderer boller og saft på de som har vært ute og ryddet lørdag 4. mai mellom 13 og 15.

Scandic Valdres tilbyr gratis frokost for strandrydderne lørdag 4. mai, og også her får du gratis søppelposer på vei ut.

Kommentarer til denne saken