Gå til sidens hovedinnhold

Verdens eneste fireaksling "monsterbil" av en bilberger er på plass i Vang

Artikkelen er over 2 år gammel

I forbindelse med Valdresløpet fikk det bilinteresserte publikumet i Valdres mulighet til å stifte nærmere bekjentskap med den siste trekkvognervervelsen til Vangsgutane, Vang Auto-Service.

"Monsterbilen" som er en såkalt "snutebil" fra Scania kom til Vang forrige uke, og ble lørdag utstilt og demonstrert for publikum på plassen foran Vangshallen.

Enorm internasjonal interesse

Under arrangementet fikk nyervervelsen til Vangsgutane stor oppmerksomhet, noe den også har gjort internasjonalt.

– Det har vært enorm interesse for denne bilen. Det er den bergingsbilen som er bygget siste året som vi har fått mest oppmerksomhet omkring. Vi har faktisk henvendelser fra hele Europa, Russland og andre nasjoner om denne bilen. På fabrikken har bilen allerede hatt over 900.000 treff på Facebook, forteller en ikke lite stolt daglig leder hos Vang Autoservice, Arve Wangensteen.

Bilen skal etter hvert gjøre tjeneste ut fra bergingsstasjonen deres i Lærdal og den vil ha Falck-farger og merking. Bilen vil helt opplagt kunne håndtere de fleste krevende oppdrag som kan dukke opp. Den vil også kunne bidra til en mer effektiv og tryggere berging, mener Wangensteen.

Bygget om i Nederland

Bilen er en såkalt snutebil bygget på Scania S 580. Arve forteller at ettersom Scania har sluttet å lage "snutebiler" er denne spesialbygd i Nederland hos et firma som bygger om slike biler. Firmaet heter for øvrig Vlastuin. Så langt er det bygget 11 3-aksla trekkvogner av dette slaget, mens dette er den første 4-aksla bilen som er bygget opp på den nye Scania i verden.

Påbygget er et såkalt Omars 120 T-påbygg fra Italia. Den har to vinsjer som hver for seg trekker henholdsvis 25 og 30 tonn.

Eneforhandler

– Ettersom vi er forhandlere for Omars i Norge er denne bilen også bygget opp i forbindelse med salg og markedsføring for bergingsbiler ut fra bedriften vår her i Vang, forteller Arve Wangensteen. Bedriften opplevde sitt beste år i fjor og det ser riktig så bra ut så langt dette året også. Ordrereserven når det ikke minst gjelder bergingsbiler er stor, forteller Wangensteen, som sier at det så langt i år er tegnet kontrakter på nærmere 50 bergingsbiler.

Kommentarer til denne saken