Våt fiskedag i Vestre Slidre for elevene i 6. klasse

Kenneth Monsen instruere i filettering av ørret.

Kenneth Monsen instruere i filettering av ørret. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vestre Slidre skule samarbeider med Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag og fjelloppsynet i kommunen om å gi skoleelevene et innblikk i gledene med fiske og friluftsliv.

DEL

Vestre Slidre: Vinterstid inviteres elevene i 6. klasse på isfiske. Påfølgende år i juni får de samme elevene være med på fiskedag med stang og garn ved Buaråne i Vestre Slidre statsalmenning.

Fiske med sluk, spinner og mark

Forrige onsdag inviterte jeger- og fiskarlaget og fjelloppsynet til fiskedag ved Buaråne for 18. gang. 30 elever og 3 lærere fra Vestre Slidre skule tilbrakte hele dagen ute. Til tross for at det var 5-6 plussgrader, regnvær og lave tåkeskyer, var det ingen sure miner å se. Etter at alle hadde fått utdelt fiskestang, prøvde de fiskelykken i Buaråne og i Storfjorden. Noen prøvde seg på meiting med mark, mens andre satset på sluk og spinner.

Jeger- og fiskarlaget og fjelloppsynet i Vestre Slidre stilte med båter, garn og mannskap, og fangsten ble bra.

Jeger- og fiskarlaget og fjelloppsynet i Vestre Slidre stilte med båter, garn og mannskap, og fangsten ble bra. Foto:

Mye fisk i garna

Det ble dårlig med fangst på stang, men etter at de fleste elevene hadde vært med på garntrekking i Storfjorden, ble det rikelig med ørret og abbor som måtte sløyes og fileteres før den kunne legges i panna. En del av fisken ble også ”operert” av elevene som ville finne ut hva fiskene hadde spist. De fant mye interessant i fiskens tarmsystem. Med gjennomsnittsvekt på 400-500 gram på ørreten som ble tatt på i garna, tyder alt på at det kan bli en fin fiskesommer i Storfjorden.

Stekt fisk er god mat

Mat er viktig når en er ute på tur hele dagen. Beinfrie fileter av ørret og abbor havnet i steikepanna etter en tur i posen med grov mjøl, salt og pepper. Etter litt forsiktig smaking, var det mange elever som forsynte seg godt av den stekte fisken. I det kjølige været smakte det også godt med varm saft og kaffe.

Det var godt å ha et bål og varme seg på.

Det var godt å ha et bål og varme seg på. Foto:

Loddtrekning

Før elevene reiste hjem var det loddtrekning, og 6 heldige elever fikk med seg meitestang, fiskeveske eller en sluk.

Det ble en våt fiskedag ved Buaråne.

Det ble en våt fiskedag ved Buaråne. Foto:

Artikkeltags