Flerkulturell isfiskedag i Vestre Slidre

Base: Området ved Tingstein nedenfor Slidre sentrum passer fint som base for isfiskedagen

Base: Området ved Tingstein nedenfor Slidre sentrum passer fint som base for isfiskedagen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sist onsdag inviterte Vestre Slidre Jeger- og Fiskarlag og fjelloppsynet i Vestre Slidre 5.klassingene ved Vestre Slidre skule og elever fra introduksjonssenteret i Vestre Slidre på isfiskedag på Slidrefjorden.

DEL

Vestre Slidre: Målsettinga med dagen var å gi barn og voksne økt glede og kunnskap om fiske og friluftsliv. For en del fra introduksjonssenteret, var nok dette første gang de prøvde seg på isfiske.

Litt overvann

Området ved Tingstein nedenfor Slidre sentrum var valgt som base for aktivitetene. Da elevene kom ned på isen var det sol og noen minusgrader. Nattefrost hadde gjort at det var fast fin skare på isen. Ut over dagen steg temperaturen i solskinnet og mange fikk erfare at det var litt overvann under snøen, uten at det satte noen demper på stemningen. For å øke muligheten for fangst, hadde jeger- og fiskarlaget satt ut 15 snører agnet med meitemark kvelden før. Det første elevene gjorde var å sjekke disse snørene. Dessverre var det ikke fisk på noen av snørene i år. Ut over dagen var det nesten 50 elever som pilket ivrig i håp om å få en ørret eller abbor på kroken.

Ingen fisk

Flere rapporterte om napp, og en ørret slapp i det den var på veg opp av pilkehullet, men ingen klarte å få fisk opp på isen. Selv om en er et godt stykke ut i april, var isen på Slidrefjorden ca. 60 cm tykk og trygg for aktiviteter på isen. Som en del av opplegget fikk elevene innføring i sikkerhet på isen. Etter demonstrasjon av ispigger og kasteline, fikk elevene prøve seg på egenredning og kameratredning.

Mer fisking i vente

Jeger- og fiskarlaget hadde med ørret og abbor som ble stekt på grillen. Det ble også servert kaffe og varm saft. I strålende vårvær og behagelig temperatur ble det en vellykket dag for elever, lærere og instruktører. Bedre klasserom er det vanskelig å finne. Neste sommer vil elevene fra Vestre Slidre skule bli invitert på fiskedag ved Buaråne i Vestre Slidre statsallmenning. Det er det mange som ser fram til allerede. Før elevene reiste heim var det loddtrekning, og 4 heldige elever mottok fiskeutstyr fra jeger- og fiskarlaget.

Elevene ved introduksjonssenteret vil få utdelt 15 sett med pilkeutstyr.

Artikkeltags