Front mot front i Røn og på Strand

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet melder om en front mot front-kollisjon på E16 i Røn. I forbindelse med utrykning til denne kolliderte også en ambulanse med en personbil ca. to hundre meter sør for Strand kyrkje.

DEL

Røn: Nødetater er på stedet. Den første ulykken skal gjelde to personbiler, med en person i hver bil. Den ene er fraktet til Ullevål i luftambulanse, og ble betegnet som hardt skadd.

I forbindelse med utrykning til ulykken i Røn, oppsto det ytterligere en front mot front-kollisjon. Denne gangen mellom en ambulanse og en personbil ca. to hundre meter sør for Strand kyrkje. Vakthavende ved operasjonsentralen, Pål Andersen, forteller at det også her er personskader. Det var to personer i ambulansen og en person i personbilen.

Utrykningsleder Erling Andersen opplyser at føreren av ambulansen er fraktet til Ullevål i luftambulanse. Totalt fem mennesker var involvert i ulykkene, og to er altså sendt til Ullevål. Ingen skal være livstruende skadd ifølge Kjartan Waage ved Innlandet Politidistrikt.

Svært glatt

Andersen forteller at ulykkene kan tenkes å ha sammenheng med at var svært glatt på stedene. Nedbør fra søndag kveld hadde fryst på, og gjort veiene speilblanke. Vitner forteller at det var kilometersvis med kø. Trafikken blir dirigert. I Røn er det vanskelig med forbipassering, og omkjøring må beregnes.

Statens vegvesen har varslet ulykkesanalysegruppen som reiser til stedet. Vegen blir stengt senere i dag i forbindelse med undersøkelser.

Foto:

Foto:


Artikkeltags