Norgesmester i bodybuilding

Norgesmester: Åge Bunde ble Norgesmester i sin klasse. Han vant også i konkurransen «over all».

Norgesmester: Åge Bunde ble Norgesmester i sin klasse. Han vant også i konkurransen «over all».

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Han satte seg et mål og klarte det. Nå venter nordisk mesterskap og VM i kroppsbygging.

DEL

Slidre: Åge Bunde har trent hele sitt voksne liv. Han innrømmer det er stort å ha nådd målet han har jobbet beinhardt mot siste året. Etter å ha blitt nummer tre i Oslo Grand Prix og Sandefjord Open, bestemte mannen fra Harstad seg. Han skulle bli norgesmester. Dermed var det bare å brette opp og legge seg i hardtrening.

– Jeg har stor sjøldisiplin og viljestyrke. Når jeg bestemmer meg for noe, så går jeg 110 prosent inn for det. I denne prosessen har jeg lært å tåle smerter, presse grenser og kjempe mot negative tanker. Derfor smakte det utrolig godt å vinne. «Nothing worth having comes easy.»

Tobarnspappa
Åge Bunde og kona Anette, som vant NM i fitness for tre år siden, har to jenter på seks og åtte år. Som lidenskapelige idrettsutøvere var det viktig for paret å finne en idrettsgrein de kunne kombinere med å være tilstedeværende foreldre. De fant svaret i styrketrening. Åge Bunde har brukt trimrommet i Slidre som treningsarena, fem, seks intense øker i uka, og mer i oppbygginga mot konkurransen. Han har ikke opplevd det distraherende å ha andre mennesker rundt seg, mens han har jobbet mot sine mål. 36-åringen er personlig trener, og han liker å veilede og motivere andre mennesker til å nå sine mål når det gjelder trening. I den sammenheng sier han det er grunnleggende at den enkelte møtes på sitt nivå.

Stort å vinne
Åge Bunde vant klassen Classic bodybuilding – 1.80, og overall Classic bodybuilding. Juryen ser da på om man har en fin symmetri og lav fettprosent slik at muskler vises godt og at det er en god balansert fysikk sett i forhold til høgde og vekt. Det var elleve personer som konkurrerte i klassen.

– Det var stort å vinne. Jeg hadde avtalt tegn med jentene, som satt blant publikum. Det var en god støtte å ha dem og Anette blant publikum, forteller Åge Bunde.

Han understreker at paret har snakket mye med jentene om at pappa akkurat nå trener mot et mål, og at han trenger litt ekstra ro og tid til forberedelser. Det har de tatt bra. De er aktive begge to med turn i Slidre der Anette er trener. Jeg opplever at de har fått et sunt forhold til det å trene og være aktiv, sjøl om det akkurat nå er litt ekstremt, sier tobarnspappaen.

Mye som må klaffe
Åge Bunde sier det er stort å nå målet man setter seg. Fra mai har han gradvis redusert kaloriinntaket fra 6000 kcal (tre ganger mer enn det mange vanlige folk spiser), samt økt treningsvolumet gradvis, samtidig som kaloriinntaket ble redusert for å få bort fett. Kosten består i hovedsak av kylling, egg, biff, torsk, ris og grønnsaker. Han unngår for mye kosttilskudd. Det er rein mat som gjelder.

– Når jeg først har kommet så langt, så må jeg ta det fullt ut. Om ti dager bærer det til nordisk mesterskap i Sverige, og 6. november er det VM i Benidorm, på den spanske østkysten.

Åge Bunde sier det betyr masse å ha en samboer som deler de samme verdiene. Å ha støtte i en som forstår hva det hele dreier seg om, er avgjørende når man har barn, familie og en jobb ved siden av.

Artikkeltags