Turmål Vestre Slidre 2019 er klare fra 23.6

Utsikt mot Nestisvatnet og Mosvatnet

Utsikt mot Nestisvatnet og Mosvatnet Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Turmål i Vestre Slidre» ble startet opp i 2002 i sammenheng med FNs internasjonale fjellår og «Turmål» blir i år arrangert for 18. gang.

DEL

Vestre Slidre: Dette er et tiltak som har fått mange ut på tur til steder der de før ikke har vært på tur. Det er 10 turmål i ulike deler av kommunen, både korte og lange turer. Det er ulike poeng for hvor lange turene er. De som går til alle turmålene vil få en porselenskopp i premie. Det er også mulig å gå flere ganger til samme turmål for å få nå nok poeng, men det må være minst 5 ulike turmål. Det er Vestre Slidre fjellstyre som arrangerer tiltaket med hjelp av frivillige til å gå ut med kasser og bøker. Krusene er betalt av Valdres sparebank avd Slidre og Vestre Slidre fjellstyre.

Deltakerskjema kan snart lastes ned fra fjellstyret sin nettside; www.vestre-slidre-fjellstyre.no. Turmåla kan ha mange ulike startpunkt og i skjema er det ett framlegg til turrute. Ved hvert turmål er det en turmålkasse med bok for å skrive inn navn og dato for besøket.

Turmålkassene er klare til Sankthans (23.6) og vil bli hentet inn etter høstferien (14.10). Levering av skjema og henting av krus skal gjøres i Valdres sparebank, avd. Slidre i tiden 15. oktober - 1. desember.

Det er gjennom disse 18 år vært 43 ulike turmål og turmålene i 2019 er disse:

Kvithøvd, Kruk, Knippa, Ålfjell, Gråkampen, Grautetøllet, Klukkargardberget, Bergstjedet og Trølltjednet.

Artikkeltags