Gå til sidens hovedinnhold

– Vi har tross alt vært heldige i vår kommune, når en ser de enorme ødeleggelsene i Etnedal og Sør-Aurdal

Ordfører Knut Arne Fjelltun i Nord-Aurdal takker for innsatsen som ble lagt ned i forbindelse med stormen. – Det varmer å se at så mange bryr seg om hverandre og hjelper hverandre når vanskelige situasjoner oppstår.

Lesarbrev Dette er eit debattinnlegg, skrive av ein ekstern bidragsytar. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Som alle er kjent med var det et fryktelig uvær på fredag og natt til lørdag.

Store deler av kommunen vår var uten strøm over lengre tid i helgen.

Noen fikk tilbake strømmen i løpet av lørdag og noen utover søndag og mandag.

I vår kommune har de fleste nå fått tilbake strømmen med noen få unntak, men dette jobbes det med av VEAS og Griug.

Skrautvål omsorgsboliger var uten strøm fra fredag og frem til kl. 14.00 på lørdag. Det ble satt i gang tiltak, der det ble kjørt opp drikkevann og skyllevann og beboerne ble tatt godt vare på.

Stor og god innsats fra flere i kommunen gjorde at dette gikk veldig bra.

Her var det svært god dialog med Griug som prioriterte å føre frem alternativ strømforsyning til omsorgsboligene på en krevende dag.

Nord-Aurdal kommune ønsker å takke Griug og VEAS for god informasjon, godt samarbeid og en fabelaktig innsats for å hjelpe oss alle med å få strømmen tilbake.

Også Teknisk drift i kommunen hadde store utfordringer fredag kveld og lørdag med å rydde kommunale veier for busker og kratt som blåste ned og stengte veiene.

Det har rundt omkring vært stor dugnadsinnsats for å hjelpe hverandre med de utfordringene det har vært med å være uten strøm. Naboer stiller opp for hverandre med aggregat o.l. og andre ser etter de som er enslige og ikke er på nett.

Noen kjører vann til de som ikke kan kjøre selv.

Det varmer å se at så mange bryr seg om hverandre og hjelper hverandre når vanskelige situasjoner oppstår.

En del skader og ødeleggelser har vi ogSÅ i Nord-Aurdal, men vi har tross alt vært heldige i vår kommune, når en ser de enorme ødeleggelsene og de store utfordringene de nå står overfor i Etnedal og Sør Aurdal.

Tusen takk til alle for en stor og god innsats.

Kommentarer til denne saken