Gå til sidens hovedinnhold

Historisk høg økning i massevirkeprisene

Artikkelen er over 3 år gammel

Viken Skog øker prisen på massevirke med i gjennomsnitt 25 prosent. Etterspørselen etter massevirke er sterkt økende og Viken Skog har etter forhandlinger med en rekke kunder fått til en historisk høg prisøkning.

Viken Skog med hovedkontor på Hønefoss skriver i en pressemelding at prisene spesielt på massevirke gran er nå på sitt høgeste nivå på svært mange år.

Høgeste prisvekst på 25 år

Viken Skog har avtaler med alle de norske kjøperne av massevirke, og har også inngått nye store kontrakter for eksport. Skogsjef i Viken Skog, Lars Kristen Haug er veldig entusiastisk i begynnelsen av det nye året.

– Jeg har aldri opplevd så stor økning på massevirkeprisen på de 25 årene som jeg har jobbet i skogbruket. Dette er helt klart en etterlengtet prisoppgang som er svært gledelig og motiverende for skognæringa. Jeg har en stor forventning om høg avvirkning i 2018. Dette legger også grunnlaget for en høy aktivitet på planting også, sier skogsjef Haug.

Prisene på sagtømmer holder seg på et høgt nivå med kun mindre justeringer avhengig av markedssituasjonen.

– Begna Bruk har vært et eventyr

10.000 skogeiere på Østlandet

Viken Skog SA er Norges største skogeiersamvirkeforetak, eid av i underkant av 10 000 skogeiere på Østlandet. Konsernet har hovedkontor i Hønefoss, og fem distriktskontor. Det er 89 ansatte i morselskapet og 240 ansatte i konsernet. Viken Skog omsetter tømmer, leverer skogtjenester og opererer i hele verdikjeden fra stubbe til industri. Selskapet har også betydelige eierposisjoner i andre deler i verdikjeden. Selskapets har en årsomsetning på NOK 1,9 milliard, står det i pressemeldinga.

Les også

Norske skog konkurs

Les også

Rekordstor hogst i Vestre Slidre

Kommentarer til denne saken